Galetta s uzeným lososem
2016-03-12- Cuisine: Francouzská
- Příležitost: Oběd, Oslava, Večeře
- Úroveň: Snadné
- Porce : 8
- Příprava : 10m
- Čas vaření : 30m
- Hotovo : 40m
Galetta s uzeným lososem, rukolou, polníčkem, špenátem a zakysanou smetanou skvěle chutná a výborně zasytí.
Recept na těsto je podle Romana Vaňka.
Těsto:
200g pohanková mouky
50g hladké moukdy
1 vejce
1 lžíce oleje
0,5 l vody
sůl
Smícháme mouky, přidáme polovinu vody, vejce a promícháme. Poté přidáme zbytek vody, 1 lžíci oleje a osolíme. Necháme 2 hodiny odpočívat v pokojové teplotě.
Poté na rozpálenou pánev kápneme trochu oleje a nalijeme tenké těsto. Po otečení galetty přidáme uzený losos a rukolu nebo polníček či špenát. Mezitím se nám uzený losos pěkně prohřeje. Zabalíme okraje gallety a přendáme na talíř. Poté ozdobíme zakysanou smetanou.
Ingredience
200 g pohankové mouky | |
50 g hladké mouky | |
olej | |
1 vejce | |
voda | |
sůl | |
uzený losos | |
rukola, polníček, špenát | |
zakysaná smetana |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
0 člověk/lidí hodnotil/li