Galetta s uzeným lososem

2016-03-12
Galetta
  • Porce : 8
  • Příprava : 10m
  • Čas vaření : 30m
  • Hotovo : 40m

Galetta s uzeným lososem, rukolou, polníčkem, špenátem a zakysanou smetanou skvěle chutná a výborně zasytí.

Recept na těsto je podle Romana Vaňka.

Těsto:
200g pohanková mouky
50g hladké moukdy
1 vejce
1 lžíce oleje
0,5 l vody
sůl

Smícháme mouky, přidáme polovinu vody, vejce a promícháme. Poté přidáme zbytek vody, 1 lžíci oleje a osolíme. Necháme 2 hodiny odpočívat v pokojové teplotě.

Poté na rozpálenou pánev kápneme trochu oleje a nalijeme tenké těsto. Po otečení galetty přidáme uzený losos a rukolu nebo polníček či špenát. Mezitím se nám uzený losos pěkně prohřeje. Zabalíme okraje gallety a přendáme na talíř. Poté ozdobíme zakysanou smetanou.

Ingredience

200 g pohankové mouky
50 g hladké mouky
olej
1 vejce
voda
sůl
uzený losos
rukola, polníček, špenát
zakysaná smetana

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • Vepřové na houbách

  • pórkové placky

    Pórkové placky

  • Špenátový quiche s vejci

    Špenátový quiche s vejci

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte tento recept

0 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář