Bramboráky

2014-08-08
bramboráky
  • Porce : 4
  • Příprava : 30m
  • Čas vaření : 20m
  • Hotovo : 50m

Domácí bramboráky z české kuchyně.

Báječně se hodí k havířské šlamastyce.

POSTUP:
1. Syrové brambory nastrouháme půl na nudličky půl najemno (na drť).

2. Zbavím brambory škrobu přes sítko.

3. Přidáme tři žloutky, sůl, pepř, majoránka, tři velké stroužky česneku, půl hrnku vlažného mléka, aby brambory neztmavly.

4. Promícháme a ještě přidáme 3 lžíce polohrubé a 3 lží hladké mouky.

5. Necháme stát půl hodiny a smažíme na oleji.

6. Na talíře dáme ubrousek a dáme na ně bramboráky, pak zase ubrousek.

Ingredience

10 brambor
3 žloutky
sůl
pepř
majoránka
3 velké stroužky česneku
půl hrnku vlažného mléka
3 lžíce polohrubé mouky
3 lžíce hrubé mouky
olej

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Vánočka

    Vánočka

  • Bramborový salát

    Bramborový salát

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • rychlá krémová žampionová polévka

    Krémová žampionová polévka

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte tento recept

0 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář