Bramboráky
2014-08-08- Porce : 4
- Příprava : 30m
- Čas vaření : 20m
- Hotovo : 50m
Domácí bramboráky z české kuchyně.
Báječně se hodí k havířské šlamastyce.
POSTUP:
1. Syrové brambory nastrouháme půl na nudličky půl najemno (na drť).
2. Zbavím brambory škrobu přes sítko.
3. Přidáme tři žloutky, sůl, pepř, majoránka, tři velké stroužky česneku, půl hrnku vlažného mléka, aby brambory neztmavly.
4. Promícháme a ještě přidáme 3 lžíce polohrubé a 3 lží hladké mouky.
5. Necháme stát půl hodiny a smažíme na oleji.
6. Na talíře dáme ubrousek a dáme na ně bramboráky, pak zase ubrousek.
Ingredience
10 brambor | |
3 žloutky | |
sůl | |
pepř | |
majoránka | |
3 velké stroužky česneku | |
půl hrnku vlažného mléka | |
3 lžíce polohrubé mouky | |
3 lžíce hrubé mouky | |
olej |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
0 člověk/lidí hodnotil/li