Anglická vepřová játra s cibulkou

2014-08-05
anglická vepřová játra s cibulkou
  • Porce : 2
  • Příprava : 15m
  • Čas vaření : 30m
  • Hotovo : 45m

Recept na anglická vepřová játra s cibulkou můžete použít například i na telecí játra.

Proč anglická? Pravděpodobně proto, že se játra pokládají na plátek slaniny.

POSTUP
1.Vepřová játra odblaníme a nakrájíme na úhledné rovnoměrné plátky.

2. Naklepeme a kraje nařežeme, aby se nezkroutily.

3. Obalíme v hladké mouce.

4.A na rozpáleném tuku opékáme připravené plátky do růžova. Vnitřek musí zůstat růžový, ne krvavý.

5. Opečená játra pokládáme na opečený plátek slaniny.

6. Tuk od opékání zaprášíme moukou, opražíme a zalijeme vývarem.

7. Vaříme tak dlouho až šťáva zhoustne a začne se oddělovat od tuku.

8. Šťávu dochutíme solí, worchestrem, přimícháme kapary a nadrobno nasekanou petrželku.

9. Vedle si ještě připravíme cibulku, kterou opražíme dozlatova.

10. Podáváme s rýži nebo s bramborami.

Ingredience

Vepřová játra – 30 dkg
2 plátky anglické slaniny
Petrželka
Citron
Kapary
Hladká mouka
vývar
worchestrová omáčka
cibule

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • Vepřové na houbách

  • Kmínová polévka

  • pórkové placky

    Pórkové placky

Průměrné hodnocení

(3 / 5)

3 5 1
Ohodnoťte tento recept

1 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář