Tvarohové ovocné knedlíky

2014-07-13
Tvarohové ovocné knedlíky
  • Příprava : 20m
  • Čas vaření : 10m
  • Hotovo : 1:30 h

Tvarohové ovocné knedlíky jedna z dalších variant ovocných knedlíků.

Ovocné knedlíky se u nás začly dělat už v 17. století. Patří mezi chloubu Čech a Moravy.

POSTUP:
1. Tvaroh smícháme se změklým máslem.

2. Přidáme sáček vanilkového cukru, nastrouháme citronovou kůru a smícháme s moukou , krupicí a vejcem. Propracujeme těsto a necháme 1 hodinu v lednici.

3. Z těsta tvarujeme knedlíky s ovocem (švestky, jahody, meruňky) a vaříme je v lehce osolené a oslazené vodě 5-10 minut.

4. Po uvaření knedlíky buď podáváme s nastrouhaným tvarohem nebo je obalíme ve strouhance orestované na másle, oslazené a ochucené skořicí.

„Ne snad, že bych kvůli švestkovým pohrdal jinými – ó né, to nikdy! Vítám lahodný tvarohový, s pocitem spokojenosti pohlížím na krupicový a hned se poddám, když se objeví veselý knedlík třešňový. Ale se švestkou v hubě člověk šišlá rozkoší, až mu oči svítí. Švestkový knedlík je můj jídelní ideál!“
Jan Neruda

Ingredience

250 g tvaroh
70g máslo
70g krupice
70g hladká mouka
1 vejce
Vanil. cukr, sůl
citronová kůra
tvaroh/ smažená strouhanka na posypání
ovoce

Další recepty:
  • Banánové palačinky

    Banánové palačinky

  • Vánočka

    Vánočka

  • Bramborový salát

    Bramborový salát

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • rychlá krémová žampionová polévka

    Krémová žampionová polévka

Průměrné hodnocení

(5 / 5)

5 5 2
Ohodnoťte tento recept

2 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář