Tvarohové ovocné knedlíky
2014-07-13- Příprava : 20m
- Čas vaření : 10m
- Hotovo : 1:30 h
Tvarohové ovocné knedlíky jedna z dalších variant ovocných knedlíků.
Ovocné knedlíky se u nás začly dělat už v 17. století. Patří mezi chloubu Čech a Moravy.
POSTUP:
1. Tvaroh smícháme se změklým máslem.
2. Přidáme sáček vanilkového cukru, nastrouháme citronovou kůru a smícháme s moukou , krupicí a vejcem. Propracujeme těsto a necháme 1 hodinu v lednici.
3. Z těsta tvarujeme knedlíky s ovocem (švestky, jahody, meruňky) a vaříme je v lehce osolené a oslazené vodě 5-10 minut.
4. Po uvaření knedlíky buď podáváme s nastrouhaným tvarohem nebo je obalíme ve strouhance orestované na másle, oslazené a ochucené skořicí.
„Ne snad, že bych kvůli švestkovým pohrdal jinými – ó né, to nikdy! Vítám lahodný tvarohový, s pocitem spokojenosti pohlížím na krupicový a hned se poddám, když se objeví veselý knedlík třešňový. Ale se švestkou v hubě člověk šišlá rozkoší, až mu oči svítí. Švestkový knedlík je můj jídelní ideál!“
Jan Neruda
Ingredience
250 g tvaroh | |
70g máslo | |
70g krupice | |
70g hladká mouka | |
1 vejce | |
Vanil. cukr, sůl | |
citronová kůra | |
tvaroh/ smažená strouhanka na posypání | |
ovoce |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
2 člověk/lidí hodnotil/li