Kuřecí paličky s medem, kečupem a česnekem
2014-06-17- Porce : 3
- Příprava : 10m
- Čas vaření : 30m
- Hotovo : 40m
Kuřecí paličky s medem, kečupem a česnekem můžeme grilovat, péct v troubě nebo v remosce, ale také připravit na pánvi.
Když nemáme k dispozici troubu, remosku nebo gril, uvaříme paličky ve vodě a posléze je přídáme do omáčky viz postup.
POSTUP:
1. Kuřecí paličky omyjeme vodou a pokud nemáte rádi kůži, můžete ji sundat.
2. Pokud budeme paličky vařit ve vodě, vaříme zhruba 25 minut. V troubě je pečeme až polité omáčkou.
3. Omáčku připravíme následujícím způsobem:
– na pánvi rozehřejme máslo
– přidáme 4 stroužky česneku, 3 lžíce medu, 3 lžíce kečupu, sojovou omáčku a 1 dcl vody
– osolíme
4. Vařené paličky dáme do omáčky a necháme ještě tak 5 minutek probublávat.
Pokud jsme paličky nevařili, obalíme je v omáčcce a dáme grilovat nebo péct (180°C – 20 minut). Behem pečení občas paličky poléváme omáčkou.
5. Podáváme například s kari rýží.
Ingredience
3 lžíce kečupu | |
3 lžíce medu | |
4 stroužky česneku | |
2 proužky másla | |
sůl | |
pepř | |
12 kuřecích paliček | |
1 dcl vody | |
1 lžíce sojové omáčky |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
0 člověk/lidí hodnotil/li