Hovězí polévka s domácími nudlemi
2014-06-03- Cuisine: Česká
- Příležitost: Oběd
- Úroveň: Středně těžké
- Porce : 10
- Příprava : 30m
- Čas vaření : 3:0 h
- Hotovo : 3:30 h
Máte rádi silný vývar? Hovězí polévka s domácími nudlemi dle tatínkovo receptu neobsahuje žádné umělé přísady a zcela jistě splňuje rčení: „Polévka je grunt a to ostatní je špunt.“
POSTUP:
1. Omyjeme hovězí žebra, morkovou kost nebo přední maso. Pokud chceme silnější vývar, přidáme kousek hovězích jater.
2. Do studené vody vložíme maso, kosti, játra, a přidáme sůl, celé koření, jednu kuličku nového koření a přivedeme k varu.
3. Když začne voda vařit, sebereme pěnu a snížíme teplotu. Poté vaříme na malém ohni 3 hodiny.
4. Hovězí maso a játra vaříme jen do měkka. Morkovou kost můžeme nechat vařit déle.
5. Půl hodiny před koncem přidáme očištěnou zeleninu a cibuli nakrájenou na větší kusy. Můžeme přidat i růžičkovou kapustu.
6. Vývar scedíme přes jemné sítko, aby se nezkalil.
7. Do čistého vývaru přidáme kousky masa, játra, nakrájený syrový morek, který jsme vybrali před vařením, a nakrájenou povařenou zeleninu.
8. Zvlášť se vaří nudle ve slané vodě, které vaříme na skus. Recept na domácí nudle.
9. Nudle naservírujeme na talíř a přidáme vývar. Nakonec polévku ozdobíme nadrobno nakrájenou petrželkou.
Ingredience
200 g hovězího masa | |
80 g jater | |
600 g morkových kostí | |
50 g mrkve | |
30 g petržele | |
50 g celeru | |
7 kuliček celého koření | |
3 litry vody | |
200 g nudlí | |
1 kulička nového koření |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(3 / 5)
1 člověk/lidí hodnotil/li