Hovězí polévka s domácími nudlemi

2014-06-03
Hovězí vývar s domácimi nudlemi
  • Porce : 10
  • Příprava : 30m
  • Čas vaření : 3:0 h
  • Hotovo : 3:30 h

Máte rádi silný vývar? Hovězí polévka s domácími nudlemi dle tatínkovo receptu neobsahuje žádné umělé přísady a zcela jistě splňuje rčení: „Polévka je grunt a to ostatní je špunt.“

 

POSTUP:

1. Omyjeme hovězí žebra, morkovou kost nebo přední maso. Pokud chceme silnější vývar, přidáme kousek hovězích jater.

2. Do studené vody vložíme maso, kosti, játra, a přidáme sůl, celé koření, jednu kuličku nového koření a přivedeme k varu.

3. Když začne voda vařit, sebereme pěnu a snížíme teplotu. Poté vaříme na malém ohni 3 hodiny.

4. Hovězí maso a játra vaříme jen do měkka. Morkovou kost můžeme nechat vařit déle.

5. Půl hodiny před koncem přidáme očištěnou zeleninu a cibuli nakrájenou na větší kusy. Můžeme přidat i růžičkovou kapustu.

6. Vývar scedíme přes jemné sítko, aby se nezkalil.

7. Do čistého vývaru přidáme kousky masa, játra, nakrájený syrový morek, který jsme vybrali před vařením, a nakrájenou povařenou zeleninu.

8. Zvlášť se vaří nudle ve slané vodě, které vaříme na skus. Recept na domácí nudle.

9. Nudle naservírujeme na talíř a přidáme vývar. Nakonec polévku ozdobíme nadrobno nakrájenou petrželkou.

Ingredience

200 g hovězího masa
80 g jater
600 g morkových kostí
50 g mrkve
30 g petržele
50 g celeru
7 kuliček celého koření
3 litry vody
200 g nudlí
1 kulička nového koření

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Banánové palačinky

    Banánové palačinky

  • Vánočka

    Vánočka

  • Bramborový salát

    Bramborový salát

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

Průměrné hodnocení

(3 / 5)

3 5 1
Ohodnoťte tento recept

1 člověk/lidí hodnotil/li

Recipe Comments

Napsat komentář