Masová roláda

2014-05-19
  • Příprava : 30m
  • Čas vaření : 1:30 h
  • Hotovo : 2:0 h

Zkuste překvapit hosty něčím netradičním.

Masová roláda

má atraktivní vzhled a výraznou chuť.

POSTUP:

1. Umícháme vejce osolíme, opepříme.

2. Kopřivy spařit horkou vodou a nasekat.

3. Plecko prořízneme na plát a naklepeme z obou stran.

4. Nasolíme, opepříme, přidáme drcený kmín.

5. Na plát masa dáme anglickou slaninu, plátkový sýr, vejce s kopřivami a uzené vcelku. 6. Zarolujeme a zabalíme do alobalu ve více vrstvách.

6. Troubu předehřejeme na 220°C. Pečeme na 250°C 1h v pekáči s vodou.

7. Po 1h sundáme alobal, na vrch položíme anglickou slaninu či špek na plátky a pečeme ještě 1/2h na 200°C.

8. Vodu nevylíváme, protože nám do ní nakape šťáva z masa.

Ingredience

1kg libového plecka
10 dkg plátkového sýra
10 dkg plátků anglické slaniny
3 vejce
Troška kopřiv
10 dkg uzeného masa vcelku
Špetka soli
Špetka pepře
Špetka drceného kmínu

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • Vepřové na houbách

  • Špenátový quiche s vejci

    Špenátový quiche s vejci

  • Brokolicový quiche

    Brokolicový quiche

Průměrné hodnocení

(2.8 / 5)

2.8 5 4
Ohodnoťte tento recept

4 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář