Masová roláda
2014-05-19- Příležitost: Oslava, Velikonoce, Zvláštní příležitosti
- Úroveň: Středně těžké
- Příprava : 30m
- Čas vaření : 1:30 h
- Hotovo : 2:0 h
Zkuste překvapit hosty něčím netradičním.
Masová roláda
má atraktivní vzhled a výraznou chuť.
POSTUP:
1. Umícháme vejce osolíme, opepříme.
2. Kopřivy spařit horkou vodou a nasekat.
3. Plecko prořízneme na plát a naklepeme z obou stran.
4. Nasolíme, opepříme, přidáme drcený kmín.
5. Na plát masa dáme anglickou slaninu, plátkový sýr, vejce s kopřivami a uzené vcelku. 6. Zarolujeme a zabalíme do alobalu ve více vrstvách.
6. Troubu předehřejeme na 220°C. Pečeme na 250°C 1h v pekáči s vodou.
7. Po 1h sundáme alobal, na vrch položíme anglickou slaninu či špek na plátky a pečeme ještě 1/2h na 200°C.
8. Vodu nevylíváme, protože nám do ní nakape šťáva z masa.
Ingredience
1kg libového plecka | |
10 dkg plátkového sýra | |
10 dkg plátků anglické slaniny | |
3 vejce | |
Troška kopřiv | |
10 dkg uzeného masa vcelku | |
Špetka soli | |
Špetka pepře | |
Špetka drceného kmínu |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(2.8 / 5)
4 člověk/lidí hodnotil/li