Tomatová polévka
2016-08-19- Porce : 4
- Příprava : 5m
- Čas vaření : 25m
- Hotovo : 30m
Tomatová polévka neboli italská pomodoro polévka je výborná a ryhlá na přípravu.
Polévku můžeme podávat s čerstvým pečivem.
POSTUP:
1. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
2. Přidáme čerstvá nakrájená rajčata a také můžeme přidat sušená.
3. Dále přidáme rajčatový protlak a lžičku třtinového cukru, osolíme, opepříme a krátce povaříme.
4. Pokud budeme chtít můžeme přidat trochu vody.
5. Poté necháme chvilku odpočinout a polévku rozmixujeme.
6. Ozdobíme bazalkou a přidáme zakysanou smetanu na zjemnění.
Tip: když nepřidáte česnek polévka je vhodná i pro malé děti
Ingredience
1/4 cibule | |
2 stroužky česneku | |
1 lžíce třtinového cukru | |
8 rajčat | |
4 sušená rajčata | |
2 rajčatové protlaky | |
sůl a pepř | |
bazalka | |
zakysaná smetana |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
0 člověk/lidí hodnotil/li