Tomatová polévka

2016-08-19
rajčatová polévka
  • Porce : 4
  • Příprava : 5m
  • Čas vaření : 25m
  • Hotovo : 30m

Tomatová polévka neboli italská pomodoro polévka je výborná a ryhlá na přípravu.

Polévku můžeme podávat s čerstvým pečivem.

POSTUP:
1. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.

2. Přidáme čerstvá nakrájená rajčata a také můžeme přidat sušená.

3. Dále přidáme rajčatový protlak a lžičku třtinového cukru, osolíme, opepříme a krátce povaříme.

4. Pokud budeme chtít můžeme přidat trochu vody.

5. Poté necháme chvilku odpočinout a polévku rozmixujeme.

6. Ozdobíme bazalkou a přidáme zakysanou smetanu na zjemnění.

Tip: když nepřidáte česnek polévka je vhodná i pro malé děti

Ingredience

1/4 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce třtinového cukru
8 rajčat
4 sušená rajčata
2 rajčatové protlaky
sůl a pepř
bazalka
zakysaná smetana

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Banánové palačinky

    Banánové palačinky

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • rychlá krémová žampionová polévka

    Krémová žampionová polévka

  • Vánoční rybí polévka z kapra

    Vánoční rybí polévka z kapra

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte tento recept

0 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář