Těstoviny all‘ Amatriciana
2014-03-29- Porce : 1
- Příprava : 10m
- Čas vaření : 20m
- Hotovo : 30m
Těstoviny all‘ Amatriciana se můžou dělat z různých druhů těstovin.
My jsme si zvolili Eliche all‘ Amatriciana, ale v restauraci Vám můžou nabídnout Spaghetti all‘ Amatriciana nebo Penne all‘ Amatriciana.
Postup:
1. Do hrnce dáme 2l vody a přivedeme k varu. Osolíme a přidáme těstoviny. Eliche all‘ Amatriciana by měli být uvařeny na skus neboli al dente (8 minut). Uvařené těstoviny slijeme.
2. Oloupeme česnek a nakrajíme ho na plátky. Chili papričku nakrájéme na kousky.
Oloupeme šalotku a nakrájíme na půlměsíčky. Cherry rajčata omyjeme, osušíme a rozpůlíme.
3. Pancettu nebo guanciale nakrájíme na nudličky a dokřupava orestujeme nasucho na pánvi na středním ohni. Polovinu odebereme a osušíme na kuchyňském papíru.
4. Do pánve lehce vymačkáme cherry rajčátka a přidáme i česnek, chilli papričku, šalotku a lístek bazalky. Osolíme, opepříme a vlijeme loupaná rajčata. 2 minuty povaříme.
5. Do pánve přidáme uvařené těstoviny a lehce pokapeme olivovým olejem a zamícháme.
6. Na talíři ozdobíme sýrem Pecorino, druhou polovinou pancetty či guanciale a lístkem bazalky.
Ingredience
Pancetta nebo Guanciale - 5 plátků | |
10 ks Cherry rajčátka | |
90 g Eliche (těstoviny) | |
1 ks Stroužek česneku | |
1 malá šalotka | |
2 lístky bazalky | |
100 g konzervovaných celých rajčat | |
špetka soli a pepře | |
20 g nastrouhaného sýra Pecorino |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(1.3 / 5)
8 člověk/lidí hodnotil/li