Těstoviny all‘ Amatriciana

2014-03-29
  • Porce : 1
  • Příprava : 10m
  • Čas vaření : 20m
  • Hotovo : 30m

Těstoviny all‘ Amatriciana se můžou dělat z různých druhů těstovin.

My jsme si zvolili Eliche all‘ Amatriciana, ale v restauraci Vám můžou nabídnout Spaghetti all‘ Amatriciana nebo Penne all‘ Amatriciana.

Postup:

1. Do hrnce dáme 2l vody a přivedeme k varu. Osolíme a přidáme těstoviny. Eliche all‘ Amatriciana by měli být uvařeny na skus neboli al dente (8 minut). Uvařené těstoviny slijeme.

2. Oloupeme česnek a nakrajíme ho na plátky. Chili papričku nakrájéme na kousky.
Oloupeme šalotku a nakrájíme na půlměsíčky. Cherry rajčata omyjeme, osušíme a rozpůlíme.

3. Pancettu nebo guanciale nakrájíme na nudličky a dokřupava orestujeme nasucho na pánvi na středním ohni. Polovinu odebereme a osušíme na kuchyňském papíru.

4. Do pánve lehce vymačkáme cherry rajčátka a přidáme i česnek, chilli papričku, šalotku a lístek bazalky. Osolíme, opepříme a vlijeme loupaná rajčata. 2 minuty povaříme.

5. Do pánve přidáme uvařené těstoviny a lehce pokapeme olivovým olejem a zamícháme.

6. Na talíři ozdobíme sýrem Pecorino, druhou polovinou pancetty či guanciale a lístkem bazalky.

Ingredience

Pancetta nebo Guanciale - 5 plátků
10 ks Cherry rajčátka
90 g Eliche (těstoviny)
1 ks Stroužek česneku
1 malá šalotka
2 lístky bazalky
100 g konzervovaných celých rajčat
špetka soli a pepře
20 g nastrouhaného sýra Pecorino

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • Vepřové na houbách

  • Kmínová polévka

  • pórkové placky

    Pórkové placky

Průměrné hodnocení

(1.3 / 5)

1.3 5 8
Ohodnoťte tento recept

8 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář