Vařená rýže

2014-05-20
  • Porce : 3
  • Příprava : 5m
  • Čas vaření : 20m
  • Hotovo : 30m

Rýže je nejdůležitější obilovina na světě.

1/4 světa využívá rýži jako hlavní příjem potravy.
Vařená rýže se připravujeme několika způsoby. Když použijete rýži v sáčku, návod by měl být na obalu.
Pokud ale upřednostňujete udělat si rýži chutněji, vyzkoušejte náš recept.

POSTUP:
1. Nakrájíme cibuli a osmahneme ji na oleji.

2. Když nám rýže začně růžovět, přidáme rýži.

3. Až rýže zesklovatí zalejeme ji vodou a osolíme. Pokud chceme dělat kari rýži, přidáme kari koření.

4. Přiklopíme a na mírném ohni vaříme zhruba 17 až 20minut, až se voda vypaří. Během vaření rýži nemícháme.

5. Uvařenou řýži necháme pod pokličkou ještě oddychnout.

Typ receptu: , Ingredience:

Ingredience

1 hrnek rýže
půlka cibule
olej
1 a půl hrnku vlažné vody
sůl
kari koření - pokud chceme kari rýži

Další recepty:
  • Čočková polévka

    Čočková polévka

  • Čočka se zeleninou

    Čočka s kořenovou zeleninou a vepřovou kotletou

  • Čočka s volským okem

    Čočka s volským okem

  • Červená čočka s pórkem

  • Hrášková rýže kuře na červeno

    Hrášková rýže

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 1
Ohodnoťte tento recept

1 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář