Vařená rýže
2014-05-20- Úroveň: Snadné
- Porce : 3
- Příprava : 5m
- Čas vaření : 20m
- Hotovo : 30m
Rýže je nejdůležitější obilovina na světě.
1/4 světa využívá rýži jako hlavní příjem potravy.
Vařená rýže se připravujeme několika způsoby. Když použijete rýži v sáčku, návod by měl být na obalu.
Pokud ale upřednostňujete udělat si rýži chutněji, vyzkoušejte náš recept.
POSTUP:
1. Nakrájíme cibuli a osmahneme ji na oleji.
2. Když nám rýže začně růžovět, přidáme rýži.
3. Až rýže zesklovatí zalejeme ji vodou a osolíme. Pokud chceme dělat kari rýži, přidáme kari koření.
4. Přiklopíme a na mírném ohni vaříme zhruba 17 až 20minut, až se voda vypaří. Během vaření rýži nemícháme.
5. Uvařenou řýži necháme pod pokličkou ještě oddychnout.
Ingredience
1 hrnek rýže | |
půlka cibule | |
olej | |
1 a půl hrnku vlažné vody | |
sůl | |
kari koření - pokud chceme kari rýži |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
1 člověk/lidí hodnotil/li