Mazanec se zakysanou smetanou

2014-05-19
  • Příprava : 40m
  • Čas vaření : 57m
  • Hotovo : 1:37 h

Netradiční recept – Mazanec se zakysanou smetanou, ohromil naší rodinu a rozhodli jsme se, že už jiný dělat nebudeme. 🙂

Ingredience jsou na dva bochánky.

POSTUP:

1. Rozinky a brusinky dáme na noc do rumu.

2. Smícháme obě mouky, sůl a oba cukry.

3. Do důlky směsi rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem a uděláme kvásek.

4. Vmícháme vejce, žloutky, rozpuštěné máslo, sádlo, smetanu a citrónovou kůru.
Vypracujeme těsto, do něj vmícháme rozinky, brusinky a nasekané mandle.

5. Necháme v teple kynout.

6. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě půlky. Uděláme bochánky a vložíme je na plech s pečícím papírem. Pomažeme je rozšlehaným vajíčkem a posypeme mandlovými lupínky.

7. Opět necháme 20 minut kynout.

8. Předehřejeme troubu na 200 °C. 7 minut pečeme na 200°C. 50 minut na 160 až 170 °C.

Při pečení nejprve přikryjeme alobalem od půlky pečení bochánky odkryjeme.

Ingredience

400 g hladké mouky
600 g polohrubé mouky
15 ml mléka
125 g másla
125g sádla
Zakysaná smetana
15 dkg cukru
1 vanilkový cukr
Kůra z citrónu
5 žloutků
1 vejce
42 g droždí
80 g rozinek
100ml rumu
Špetka soli
10dkg sekaných mandlí
1 vejce na potření
mandlové lupínky na posyp

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Banánové palačinky

    Banánové palačinky

  • Vánočka

    Vánočka

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • rychlá krémová žampionová polévka

    Krémová žampionová polévka

Průměrné hodnocení

(5 / 5)

5 5 1
Ohodnoťte tento recept

1 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář