Zapečené gnocchi s rajčaty
2020-04-10- Porce : 4
- Příprava : 5m
- Čas vaření : 30m
- Hotovo : 35m
Ten kdo má rád italskou kuchyni, rajčata, mozzarellu, tak si jistě přijde na své, když si uvaří zapečené gnocchi s rajčaty.
INGREDIENCE:
- Gnocchi – 1 balení
- olej, nejlépe extra panenský olivový
- cibule / šalotka
- 2 lžíce balsamico
- rajčatový protlak 2 lžíce
- 1 konzerva rajčatová omáčka
- sůl, pepř
- cherry rajčata aspoň 20 ks
- mozzarella
- smetana ke šlehání
- muškátový oříšek
- petržel, bazalka
POSTUP:
1. Troubu předehřejte na cca 200 °C.
2. Než si uvaříte gnocchi podle návodu na obalu, připravte si omáčku.
3. Rozehřejte olej na pánvi, přidejte nakrájenou cibuli a restujte asi 3 minuty.
4. Přidáme česnek (sušený nebo rozmačkaný). Po minutě přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, a trochu nastrouhejte muškátového oříšku. Od doby varu povařte asi minutu.
5. Přidejte cherry rajčata, rajčatovou omáčku a přilijte balsamico.
6. Omáčku nechte asi 5 až 7 minut probublávat a přidejte smetanu.
7. Poté sundejte pánev z plamene, vmíchejte uvařené gnocchi a bylinky.
8. Asi polovinu dejte do pečící nádoby, přidejte nakrájenou mozzarellu, poté přidejte zbytek gnocchi s rajčatovou omáčkou a zase dejte navrch mozzarellu.
9. Vložte do trouby a 5 minut zapékejte a asi 5 minut mírně ogrilujte.
10. Po vyndání nechte chvilku odležet a servírujte třeba s bazalkou.
Přejeme dobrou chuť.
TIP: Pokud chcete přidat maso, doporučujeme kuřecí nebo krůtí osmahnout na pánvi, než přidáte rajčatový protlak. Maso můžete ochutit třeba oreganem nebo jen solí a pepřem.
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(2.3 / 5)
4 člověk/lidí hodnotil/li