Svatomartinská husa
2016-12-12- Příležitost: Oběd, Oslava, Večeře, Zvláštní příležitosti
- Úroveň: Snadné
- Příprava : 30m
- Čas vaření : 7:0 h
- Hotovo : 7:30 h
Svatomartinská husa je výborná pečínka, která se sice peče velmi dlouho, ale výsledek stojí za to.
Podávat můžete s kynutým i nekynutým knedlíkem a červeným nebo bílým zelím.
POSTUP:
1. Vykuchanou kachnu 12 hodin před pečením pořádně prosolte a pokmínujte, zalijte trochou vody a dejte do studena. Doporučujeme ještě uříznout křídla a použít je na vývar a odříznout sádlo. Protože husa je i tak stále hodně mastná.
2. Hodinu před pečením maso vyndejte a nechte odpočinout v pokojové teplotě
3. Poté dejte do předehřáté trouby a pečte 10 hodin při 80 až 90 °C.
4. Po 10 hodinách odlijte trochu omastku a husu nezapomeňte propíchnout na několika místech a několikrát polít výpekem. Dejte péct při 140 °C na 2 až 3 hodiny.
5. Poté znovu polijte výpekem, odkryjte víko a grilujte asi hodinu při 180 °C, až husa krásně zezlátne.
6. Maso je krásně měkké a rozhodně není vysušené.
Ingredience
husa | |
sůl | |
kmín | |
voda |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
0 člověk/lidí hodnotil/li