Svatomartinská husa

2016-12-12
Svatomartinská husa
  • Příprava : 30m
  • Čas vaření : 7:0 h
  • Hotovo : 7:30 h

Svatomartinská husa je výborná pečínka, která se sice peče velmi dlouho, ale výsledek stojí za to.

Podávat můžete s kynutým i nekynutým knedlíkem a červeným nebo bílým zelím.

POSTUP:
1. Vykuchanou kachnu 12 hodin před pečením pořádně prosolte a pokmínujte, zalijte trochou vody a dejte do studena. Doporučujeme ještě uříznout křídla a použít je na vývar a odříznout sádlo. Protože husa je i tak stále hodně mastná.

2. Hodinu před pečením maso vyndejte a nechte odpočinout v pokojové teplotě

3. Poté dejte do předehřáté trouby a pečte 10 hodin při 80 až 90 °C.

4. Po 10 hodinách odlijte trochu omastku a husu nezapomeňte propíchnout na několika místech a několikrát polít výpekem. Dejte péct při 140 °C na 2 až 3 hodiny.

5. Poté znovu polijte výpekem, odkryjte víko a grilujte asi hodinu při 180 °C, až husa krásně zezlátne.

6. Maso je krásně měkké a rozhodně není vysušené.

Typ receptu: , Tagy:

Ingredience

husa
sůl
kmín
voda

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • Vepřové na houbách

  • Špenátový quiche s vejci

    Špenátový quiche s vejci

  • Brokolicový quiche

    Brokolicový quiche

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte tento recept

0 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář