Sushi – maki
2014-11-14- Cuisine: Japonská
- Příležitost: Oběd, Oslava, Večeře
- Úroveň: Středně těžké
- Příprava : 40m
- Čas vaření : 20m
- Hotovo : 60m
Sushi – maki, jídlo z japonské kuchyně, je u nás v poslední době hojně vyhledávané.
Všechny suroviny nakoupíte ve větších supermarketech nebo ve specializovaných prodejnách.
Náplň:
– použili jsme nakládané ančovičky, čerstvý losos, avokádo
– můžete také použít krabí tyčinky, krevety, mrkev, ředkev
POSTUP:
1. Nejprve ji pořádně propláchneme vodou speciální kulatozrnou rýži. Vložíme rýži do hrnce, zalijeme vodou, prudce zavaříme a poté na slabém ohni vaříme 15 minut v otevřeném hrnci.
2. Teplou rýži dochutíme nálevem z octa, soli a cukru. Promícháme a necháme vychladnout.
3. Lososa očistíme a nakrájíme na tenké plátky, stejně jako ančovičky a avokádo, které zakápneme rýžovým octem, aby nezhnědlo.
4. Na pracovní plochu rozvineme bambusovou podložku, dáme na ní, hladkou stranou dolů, polovinu plátu mořské řasy.
5. Na řasu dáme rovnoměrně rýži, necháme asi 2cm pruh na horním kraji bez rýže.
6. V rýži vytvoříme rýhu a dáme do ní jednu z náplní, navlhčíme horní okraj a rolujeme směrem k hornímu okraji a stiskneme.
7. Ostrým nožem nakrájíme stejně velké kousky.
8. Podáváme s wasabi, sojovou omáčkou a s nakládaným zázvorem. Výborně chutná zajídat sushi-maki nakládaným ovocem lichi.
9. Jíme hůlkami nebo rukou.
Ingredience
200g rýže | |
300g vody | |
75 ml rýžového octa | |
1 lžička soli | |
4 lžičkc cukru | |
mořská řasa | |
sojová omáčka | |
nakládaný zázvor | |
wasabi | |
náplň |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
0 člověk/lidí hodnotil/li