Sushi – maki

2014-11-14
  • Příprava : 40m
  • Čas vaření : 20m
  • Hotovo : 60m

Sushi – maki, jídlo z japonské kuchyně, je u nás v poslední době hojně vyhledávané.

Všechny suroviny nakoupíte ve větších supermarketech nebo ve specializovaných prodejnách.

Náplň:
– použili jsme nakládané ančovičky, čerstvý losos, avokádo
– můžete také použít krabí tyčinky, krevety, mrkev, ředkev

POSTUP:
1. Nejprve ji pořádně propláchneme vodou speciální kulatozrnou rýži. Vložíme rýži do hrnce, zalijeme vodou, prudce zavaříme a poté na slabém ohni vaříme 15 minut v otevřeném hrnci.

2. Teplou rýži dochutíme nálevem z octa, soli a cukru. Promícháme a necháme vychladnout.

3. Lososa očistíme a nakrájíme na tenké plátky, stejně jako ančovičky a avokádo, které zakápneme rýžovým octem, aby nezhnědlo.

4. Na pracovní plochu rozvineme bambusovou podložku, dáme na ní, hladkou stranou dolů, polovinu plátu mořské řasy.

5. Na řasu dáme rovnoměrně rýži, necháme asi 2cm pruh na horním kraji bez rýže.

6. V rýži vytvoříme rýhu a dáme do ní jednu z náplní, navlhčíme horní okraj a rolujeme směrem k hornímu okraji a stiskneme.

7. Ostrým nožem nakrájíme stejně velké kousky.

8. Podáváme s wasabi, sojovou omáčkou a s nakládaným zázvorem. Výborně chutná zajídat sushi-maki nakládaným ovocem lichi.

9. Jíme hůlkami nebo rukou.

Ingredience

200g rýže
300g vody
75 ml rýžového octa
1 lžička soli
4 lžičkc cukru
mořská řasa
sojová omáčka
nakládaný zázvor
wasabi
náplň

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Banánové palačinky

    Banánové palačinky

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • Vepřové na houbách

  • pórkové placky

    Pórkové placky

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte tento recept

0 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář