Rychlý rebarborový koláč
2014-08-20- Příprava : 0m
- Čas vaření : 0m
- Hotovo : 0m
Když je rebarborová sezóna, tak přichází na řadu rychlý rebarborový koláč.
Náš recept patří mezi klasické recepty babiček.
Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Těsto nám vznikne smícháním ingrediencí – 25dkg hladké mouky, 15dkg cukru moučka, 10 dkg másla, kypřící prášek do pečiva, 1 a půl hrnku mléka, 2 žloutky.
Poté vylijeme těsto na plech s pečícím papírem, který před tím potřeme trochou oleje.
Vyskládáme rebarboru a posypeme drobenkou – 10 dkg másla, 20 dkg polohrubé mouky, 10dkg krupicového cukru.
Pečeme asi 40 minut na 170°C.
Ingredience
6 stonků rebarbory | |
20dkg másla | |
1 kypřicí prášek do pečiva | |
15dkg cukru moučka | |
1 a půl hrnku mléka | |
2 žloutky | |
25 dkg hladké mouky | |
20 dkg polohrubé mouky | |
10dkg krupicového cukru |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
0 člověk/lidí hodnotil/li