Králík na česneku s cuketou a bramborovým knedlíkem
2014-07-16- Cuisine: Česká
- Příležitost: Oběd, Večeře
- Úroveň: Středně těžké
- Porce : 5
- Příprava : 2:30 h
- Čas vaření : 2:0 h
- Hotovo : 4:30 h
Pečený králík na česneku s cuketou a bramborovým knedlíkem patří mezi tradiční český nedělní oběd.
Pro přípravu si musíme najít více času.
Králík na česneku
Naporcovaného kralíka osolíme, okmínujeme. Přidáme 6 stroužků česneku nakrájených na malé kostičky a jednu menší cibuli nakrájenou na půlměsíčky.
Necháme přes noc uležet.
Druhý den podlijeme 2dcl vody a přidáme 2 lžíce sádla.
Předehřejeme troubu na 220°C a pečeme na 200°C 1h 20 minut. 10 minut před vyndáním zaprášíme šťávu hladkou moukou .
Cuketové zelí
1 lžíce cukru,
Troška oleje
Půlka cibule.
4 cukety
Trochu oleje, půlku cibule a 1 lžíci cukru. Necháme zkaramelizovat.
Přidáme oloupané a nastrouhané cukety na větší kusy. Vaříme 20 minut. Zahustíme menší nastrouhanou bramborou. Ochutíme trochou octa a osolíme.
Bramborové knedlíky
5 porcí
80dkg brambor
1 vejce
10dkg hrubé mouky
8dkg krupice
Špetka soli
Uvaříme brambory na loupačku a oloupeme. Studené brambory rozmačkáme či nastrouháme.
Rozválíme knedlíky a uděláme šišky 20 cm dlouhé, v průměru 5 cm silné. Dáme do osolené vařící se vody.
Po 5 minutách je opatrně nadzvedneme a dále vaříme 20 minut.
Po vyjmutí z vody ihned rozkrajujeme.
Knedlíky jsou chutnější druhý den.
Ingredience
6 stroužků česneku | |
králík | |
1 a půl cibule | |
2 dcl vody | |
2 lžíce sádla | |
hladká mouka na zaprášení | |
1 lžíce cukru | |
Troška oleje | |
4 cukety | |
80dkg brambor | |
1 vejce | |
10dkg hrubé mouky | |
8dkg krupice | |
Špetka soli | |
kmín |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(4 / 5)
2 člověk/lidí hodnotil/li