Pečené vepřové uzené se špenátem

2014-06-10
Pečené vepřové uzené se špenátem
  • Porce : 6
  • Příprava : 15m
  • Čas vaření : 60m
  • Hotovo : 1:15 h

Pečené vepřové uzené se špenátem a bramborovým knedlíkem je oblíbený pokrm z české kuchyně.

 

POSTUP:

1. V pekáči orestujeme na jemno nakrájenou cibuli na oleji a vepřovém sádle.

2. Když je cibule lehce zkaramelizovaná, položíme do pekáče na plátky nakrájené uzené a opepříme.

3. Podlejeme vodou tak, aby maso nebylo utopené a vložíme do trouby.

4. V troubě se maso peče hodinu na 180°C. Během pečení je dobré maso z trouby vyndat a seškrábat výpek ze stěn pekáče do šťávy. V případě potřeby lehce dolít vodu.

5. Když je maso v troubě, dáme vařit špenát. Do zklovatělé cibule dáme čerstvé listy špenátu (zamražené, pokud jiné nejsou k dispozici) a necháme 20 minut dusit. Nakonec přidáme rozmačkaný česnek.

6. Podáváme s bramborovými knedlíky.

Ingredience

1kg vepřového uzeného
500g špenátu
1 cibule
olej
vepřové sádlo
česnek
pepř

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Vánočka

    Vánočka

  • Bramborový salát

    Bramborový salát

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • Vánoční rybí polévka z kapra

    Vánoční rybí polévka z kapra

Průměrné hodnocení

(4 / 5)

4 5 1
Ohodnoťte tento recept

1 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář