Pečené vepřové uzené se špenátem
2014-06-10- Porce : 6
- Příprava : 15m
- Čas vaření : 60m
- Hotovo : 1:15 h
Pečené vepřové uzené se špenátem a bramborovým knedlíkem je oblíbený pokrm z české kuchyně.
POSTUP:
1. V pekáči orestujeme na jemno nakrájenou cibuli na oleji a vepřovém sádle.
2. Když je cibule lehce zkaramelizovaná, položíme do pekáče na plátky nakrájené uzené a opepříme.
3. Podlejeme vodou tak, aby maso nebylo utopené a vložíme do trouby.
4. V troubě se maso peče hodinu na 180°C. Během pečení je dobré maso z trouby vyndat a seškrábat výpek ze stěn pekáče do šťávy. V případě potřeby lehce dolít vodu.
5. Když je maso v troubě, dáme vařit špenát. Do zklovatělé cibule dáme čerstvé listy špenátu (zamražené, pokud jiné nejsou k dispozici) a necháme 20 minut dusit. Nakonec přidáme rozmačkaný česnek.
6. Podáváme s bramborovými knedlíky.
Ingredience
1kg vepřového uzeného | |
500g špenátu | |
1 cibule | |
olej | |
vepřové sádlo | |
česnek | |
pepř |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(4 / 5)
1 člověk/lidí hodnotil/li