Nivová pomazánka
2015-08-16- Příprava : 10m
- Čas vaření : 0m
- Hotovo : 10m
Tradiční, rychlá a hlavně velmi chutná česká nivová pomazánka.4>
Děláte jí také takto?
POSTUP:
1. Nastrouhejte nivu na struhadle.
2. Na jemno nasekanou cibuli přidejte do misky s nivou. Pokud chcete, aby vám pomazánka hrála bravami, použijte cibuli červenou a/nebo jarní.
3. Nakonec do směsi vmíchejte pomazánkové máslo. Vhodné je také přidat smetanový termizovaný sýr – typicky lučinu.
4. Opepřete. Solit není třeba, jelikož niva je slaná sama o sobě.
5. V případě, že pomazánka je moc tuhá, zřeďte troškou smetany nebo mléka.
Náš tip: Na jednohubky s pomazánkou dejte uzený sýr, kvalitní pikantní klobásku a kyselou okurku.
Ingredience
niva | |
pomazánkové máslo | |
cibule | |
Bílý pepř | |
sůl |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(2.5 / 5)
6 člověk/lidí hodnotil/li