Nivová pomazánka

2015-08-16
Nivová pomazánka
  • Příprava : 10m
  • Čas vaření : 0m
  • Hotovo : 10m

Tradiční, rychlá a hlavně velmi chutná česká nivová pomazánka.
Děláte jí také takto?

POSTUP:
1. Nastrouhejte nivu na struhadle.

2. Na jemno nasekanou cibuli přidejte do misky s nivou. Pokud chcete, aby vám pomazánka hrála bravami, použijte cibuli červenou a/nebo jarní.

3. Nakonec do směsi vmíchejte pomazánkové máslo. Vhodné je také přidat smetanový termizovaný sýr – typicky lučinu.

4. Opepřete. Solit není třeba, jelikož niva je slaná sama o sobě.

5. V případě, že pomazánka je moc tuhá, zřeďte troškou smetany nebo mléka.

Náš tip: Na jednohubky s pomazánkou dejte uzený sýr, kvalitní pikantní klobásku a kyselou okurku.

Ingredience

niva
pomazánkové máslo
cibule
Bílý pepř
sůl

Další recepty:
  • Vánočka

    Vánočka

  • Bramborový salát

    Bramborový salát

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • rychlá krémová žampionová polévka

    Krémová žampionová polévka

  • Vánoční rybí polévka z kapra

    Vánoční rybí polévka z kapra

Průměrné hodnocení

(2.5 / 5)

2.5 5 6
Ohodnoťte tento recept

6 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář