Medová žebra s coleslawem
2019-04-09- Příležitost: Oběd, Oslava, Večeře, Zvláštní příležitosti
- Úroveň: Snadné
- Porce : 2
- Příprava : 15m
- Čas vaření : 2:45 h
- Hotovo : 3:0 h
Co bude dnes k obědu? To je otázka, která může kolikrát vyvolat beznadějnou situaci. Proto vám přinášíme další nápad na dobrý oběd.
Jednoduchá medová žebra s coleslawem a opečenými tousty.
suchá marináda na žebra:
1 lžíce mletého koriandru
1 lžíce mletého kmínu
1 lžíce mleté sladké papriky
0,5 lžíce mletého pepře
0,5 lžíce mleté uzené papriky
1 lžíce soli
omáčka na potření žeber:
3 lžíce kečupu
2 lžíce worchestrové omáčky
1 lžíce medu
0,5 lžíce mletého pepře
0,5 lžíce soli
POSTUP:
1. Ze strany žeber, kde jsou vidět kosti, stáhneme blánu a žebra omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Poté důkladně osušíme papírovou utěrkou.
2. Rozmačkáme česnek a rozetřeme jej rovnoměrně po obou stranách žeber.
3. Ingredience na suchou marinádu smícháme dohromady. Marinádu pak naneseme na žebra a zlehka vmasírujeme do masa.
4. Žebra zabalíme do pečícího papíru a následně do alobalu nebo zavřeme do pekáče. Pečeme 2,5 hodiny na 130°C. Žebra pustí trochu šťávy a budou se v ní dusit. Tím zajistíme, že maso bude křehké a půjde lehce od kosti.
5. Smícháme přísady na omáčku na potření a dobře promícháme.
6. Dušená žebra odkryjeme, ale necháme na pečícím papíru. Slijeme výpek a přidáme jej do omáčky. Dobře promícháme a potřeme jí žebra z obou stran a dáme do trouby na 15 minut na 240°C. Během pečení otáčíme žebra každých 5 minut a podle potřeby přidáváme omáčku.
7. Finišujeme otočením žeber tak, aby maso bylo pod grilem a kosti na pekáči, a grilujeme posledních 5 – 10 minut na 240°C.
8. Doporučujeme podávat s topinkou z toustového chleba a čerstvým salátem coleslaw.
Ingredience
1 kg vepřová žebra na gril | |
4 stroužky česneku | |
toastový chléb | |
1 lžíce mletého kmínu | |
1 lžíce mletého koriandru | |
1 lžíce mleté sladké papriky | |
1 lžíce mletého pepře | |
0,5 lžíce mleté uzené papriky | |
1,5 lžíce soli | |
3 lžíce kečupu | |
2 lžíce worchestrové omáčky | |
1 lžíce medu |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
2 člověk/lidí hodnotil/li