Kynutý jahodový koláč
2014-06-15- Příprava : 25m
- Čas vaření : 23m
- Hotovo : 58m
Kynutý jahodový koláč je skvělý letní dezert ke kávě či mléku.
Množství jahod neuvádíme, čim více jich máte, tím lépe.
POSTUP:
1. Do mísy nasypeme hladkou mouku, osolíme, uděláme jamku, do které dáme droždí, dvě hrstě cukru a přelejeme teplým mlékem. Počkáme až vyleze kvásek.
2. Přidáme olej a žloutky. Necháme vykynout.
3. Vykynuté těsto dáme na plech s pečícím papírem. Ruce namočíme do oleje a vytvarujeme těsto.
4. Naplníme překrojenými umytými jahodami.
5. Posypeme žmolenkou. Žmolenka – půl hrnku hrubé a půl hrnku polohrubé mouky, stejné množství cukru a kousek másla.
6. Troubu předehřejeme na 220°C. Pěčeme na 200°C 23 minut.
Ingredience
1 dcl oleje | |
2 žloutky | |
2 hrstě cukru | |
3/4 droždí | |
2 dcl teplého mléka | |
30 dkg hladké mlouky | |
1 lžička soli | |
1 hrnek cukru - žmolenka | |
trochu másla - žmolenka | |
půl hrnku hrubé mouky - žmolenka | |
půl hrnku polohrubé mouky - žmolenka |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(2 / 5)
3 člověk/lidí hodnotil/li