Kynutý jahodový koláč

2014-06-15
Kynutý jahodový koláč
  • Příprava : 25m
  • Čas vaření : 23m
  • Hotovo : 58m

Kynutý jahodový koláč je skvělý letní dezert ke kávě či mléku.

Množství jahod neuvádíme, čim více jich máte, tím lépe.

POSTUP:
1. Do mísy nasypeme hladkou mouku, osolíme, uděláme jamku, do které dáme droždí, dvě hrstě cukru a přelejeme teplým mlékem. Počkáme až vyleze kvásek.

2. Přidáme olej a žloutky. Necháme vykynout.

3. Vykynuté těsto dáme na plech s pečícím papírem. Ruce namočíme do oleje a vytvarujeme těsto.

4. Naplníme překrojenými umytými jahodami.

5. Posypeme žmolenkou. Žmolenka – půl hrnku hrubé a půl hrnku polohrubé mouky, stejné množství cukru a kousek másla.

6. Troubu předehřejeme na 220°C. Pěčeme na 200°C 23 minut.

Ingredience

1 dcl oleje
2 žloutky
2 hrstě cukru
3/4 droždí
2 dcl teplého mléka
30 dkg hladké mlouky
1 lžička soli
1 hrnek cukru - žmolenka
trochu másla - žmolenka
půl hrnku hrubé mouky - žmolenka
půl hrnku polohrubé mouky - žmolenka

Další recepty:
  • Vánočka

    Vánočka

  • minirohlíčky-luxusní chuťovka

    Minirohlíčky – luxusní chuťovka

  • domácí lívance se skořicí

    Domácí lívance se skořicí

  • lívance s borůvkami a tvarohem

    Lívance s borůvkami a tvarohem

  • borůvkový koláč

    Kynutý borůvkový koláč

Průměrné hodnocení

(2 / 5)

2 5 3
Ohodnoťte tento recept

3 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář