Kuře na paprice
2014-10-02- Cuisine: Česká
- Příležitost: Oběd, Večeře
- Úroveň: Středně těžké
- Příprava : 20m
- Čas vaření : 60m
- Hotovo : 1:20 h
Kuře na paprice s knedlíkem, to je klasický český pokrm.
Podávat můžeme ale i s těstovinami nebo rýží.
POSTUP:
Kuřecí stehna uvaříme v osolené vodě, po vyjmutí vykostíme.
Mezitím na oleji zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu, potom zaprášíme mletou paprikou,promícháme a necháme chvíli prosmažit.
Zalijeme vývarem z kuřete, osolíme a vmícháme smetanu.
Promixujeme ponorným mixerem.
Do omáčky vmícháme zchladlou jíšku a za stálého míchání zahustíme. Případně ještě dochutíme.
Tahle omáčka je asi nejoblíbenější u malých dětí. Souhlasíte?
Ingredience
4 nebo 5 kuřecích stehen (nebo celé kuře, ale musí se vařit déle) | |
cibule | |
slanina nebo anglická slanina | |
mletá paprika | |
sůl | |
smetana na vaření | |
jíška |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
2 člověk/lidí hodnotil/li