Kuře na medu

2015-03-07
Kuře na meduKuře na medukuře na medu
  • Příprava : 6:0 h
  • Čas vaření : 60m
  • Hotovo : 7:0 h

Kuře na medu má pikantní chuť.

Marináda vystačí až 12 kuřecích paliček. Můžete si zvolit i jinou část kuřete.

POSTUP:
1. Maso omyjeme a očistíme.

2. Do větší nádoby uděláme marinádu – smícháme všechny suroviny – 1 najemno nakrájená cibule, stroužek česneku, sůl a pepř, 4 lžíce oleje, 2 chilli papričky (zbavené semínek), 1 lžíčka worchesteru, 1 lžička sojovky, 2 lžíce medu, 1/2 lžičky hořčice,
1 lžičky citronové šťávy.

3. Maso dáme do marinády na 6 hodin.

4. Kuře na medu můžeme udělat na grilu, grilovací pánvi nebo upéct v troubě. Když budeme péct v troubě, tak doporučujeme zrhuba 30 min na 180 °C a potom dáme pod gril zhruba na 250°C asi na 30 minut.

5. Podávat můžete s kari rýží, brambory nebo třeba pečivem.

Ingredience

1 najemno nakrájená cibule
sůl a pepř
kuřecí paličky - 12ks
stroužek česneku
4 lžíce oleje
2 chilli papričky, zbavené semínek
1 lžíčka worchesteru
1 lžička sojovky
2 lžíce medu
1/2 lžičky hořčice
1 lžičky citronové šťávy

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • Vepřové na houbách

  • Špenátový quiche s vejci

    Špenátový quiche s vejci

  • Brokolicový quiche

    Brokolicový quiche

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte tento recept

0 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář