Kuře na medu
2015-03-07- Příležitost: Oběd, Oslava, Večeře, Zvláštní příležitosti
- Úroveň: Snadné
- Příprava : 6:0 h
- Čas vaření : 60m
- Hotovo : 7:0 h
Kuře na medu má pikantní chuť.
Marináda vystačí až 12 kuřecích paliček. Můžete si zvolit i jinou část kuřete.
POSTUP:
1. Maso omyjeme a očistíme.
2. Do větší nádoby uděláme marinádu – smícháme všechny suroviny – 1 najemno nakrájená cibule, stroužek česneku, sůl a pepř, 4 lžíce oleje, 2 chilli papričky (zbavené semínek), 1 lžíčka worchesteru, 1 lžička sojovky, 2 lžíce medu, 1/2 lžičky hořčice,
1 lžičky citronové šťávy.
3. Maso dáme do marinády na 6 hodin.
4. Kuře na medu můžeme udělat na grilu, grilovací pánvi nebo upéct v troubě. Když budeme péct v troubě, tak doporučujeme zrhuba 30 min na 180 °C a potom dáme pod gril zhruba na 250°C asi na 30 minut.
5. Podávat můžete s kari rýží, brambory nebo třeba pečivem.
Ingredience
1 najemno nakrájená cibule | |
sůl a pepř | |
kuřecí paličky - 12ks | |
stroužek česneku | |
4 lžíce oleje | |
2 chilli papričky, zbavené semínek | |
1 lžíčka worchesteru | |
1 lžička sojovky | |
2 lžíce medu | |
1/2 lžičky hořčice | |
1 lžičky citronové šťávy |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
0 člověk/lidí hodnotil/li