Kokosky slepované krémem
2019-12-22- Příležitost: Vánoce, Zvláštní příležitosti
- Úroveň: Snadné
- Příprava : 0m
- Čas vaření : 0m
- Hotovo : 0m
Zase máme jeden tip na netradiční vánoční cukroví. Jestli máte rádi kokos, tak vyzkoušejte kokosky slepované krémem.
KOKOSOVÁ HMOTA:
4 bílky
200 g moučk. cukru
1 lžíce citrónové štávy
160 g jemného kokosu
1. Šlehat bílky s polovinou cukru v horké vodní lázni asi 5 minut.
2. Přidejte zbylý cukr a citrónovou šťávu a vyšlehejte sníh.
3. Vmíchejte kokos a hmotu nastříkejte na plech.
4. Sušte v předehřáté troubě na 120°C asi 50 minut.
KORPUSY:
200 g hladké mouky
100 g másla
50 g moučkového cukru
1 žloutek
citrónová kúra
1. Vše smíchat a péct na střední teplotu do zlatova.
KRÉM NA SLEPENÍ
10 dkg čokolády na vaření
2 vejce
16 dkg cukru krupice
15 dkg másla
1. Vše rozehřát nad párou.
2. Vychladlé vyšlehat s máslem (krém se nekazí).
DOKONČENÍ:
Na upečená kolečka nazodbit krém a přilepit kokosovou hmotu. Po ztuhnutí namáčíme dolní část v čokoládové polevě.
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(2 / 5)
1 člověk/lidí hodnotil/li