Kokosky slepované krémem

2019-12-22
  • Příprava : 0m
  • Čas vaření : 0m
  • Hotovo : 0m

Zase máme jeden tip na netradiční vánoční cukroví. Jestli máte rádi kokos, tak vyzkoušejte kokosky slepované krémem.

KOKOSOVÁ HMOTA:
4 bílky
200 g moučk. cukru
1 lžíce citrónové štávy
160 g jemného kokosu

1. Šlehat bílky s polovinou cukru v horké vodní lázni asi 5 minut.
2. Přidejte zbylý cukr a citrónovou šťávu a vyšlehejte sníh.
3. Vmíchejte kokos a hmotu nastříkejte na plech.
4. Sušte v předehřáté troubě na 120°C asi 50 minut.

KORPUSY:
200 g hladké mouky
100 g másla
50 g moučkového cukru
1 žloutek
citrónová kúra

1. Vše smíchat a péct na střední teplotu do zlatova.

KRÉM NA SLEPENÍ
10 dkg čokolády na vaření
2 vejce
16 dkg cukru krupice
15 dkg másla

1. Vše rozehřát nad párou.
2. Vychladlé vyšlehat s máslem (krém se nekazí).

DOKONČENÍ:
Na upečená kolečka nazodbit krém a přilepit kokosovou hmotu. Po ztuhnutí namáčíme dolní část v čokoládové polevě.

Typ receptu: , Ingredience: ,
Další recepty:
  • Perníkové crinkles

  • Smetanovotvarohový dort

    Smetanovotvarohový dort s ovocem

  • Americké čokoládové krinkles ze špaldové mouky

    Americké čokoládové krinkles

  • Banánové palačinky

    Banánové palačinky

  • Vánočka

    Vánočka

Průměrné hodnocení

(2 / 5)

2 5 1
Ohodnoťte tento recept

1 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář