Karásky s pivem
2014-07-01- Příležitost: Svačina, Velikonoce
- Úroveň: Snadné
- Příprava : 60m
- Čas vaření : 10m
- Hotovo : 1:10 h
Karásky s pivem by neměly chybět na velikonoční hostině.
POSTUP
1. Z trošky ohřátého piva a droždí připravíme kvásek.
2. Vlijeme ho důlku utvořeného v osolené mouce a necháme chvíli kynout.
3. Až se na kvásku začnou tvořit bublinky, přilijeme zbytek piva, olej, žloutek.
4. Zpracujeme těsto. Necháme kynout asi 40 minut.
5. Vykynuté těsto dáme na vál a rozdělíme na 12 částí. Jednotlivé části zpracujeme na bochánky a následně rozválíme na placky.
6. Ty můžeme postupně srolovat na rohlíky, nebo z nich uplést housku.
7. Vložíme na plech s pečícím papírem a potřeme bílkem rozmíchaným s mlékem. Posypeme solí či kmínem.
8. Plech dáme do předehřáté trouby na 200°C a po 5 až 7 minutách přepneme na horkovzduch a upečeme dozlatova.
Ingredience
3 a půl hrnku polohrubé mouky | |
1 vejce | |
1 lžíce mléka | |
1 lžička soli | |
Hrubá sůl a kmín na posypání | |
Hrnek světlého piva | |
¾ kostky droždí | |
Velký panák oleje |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
0 člověk/lidí hodnotil/li