Karásky s pivem

2014-07-01
Karásky s pivem
  • Příprava : 60m
  • Čas vaření : 10m
  • Hotovo : 1:10 h

Karásky s pivem by neměly chybět na velikonoční hostině.

 

POSTUP

1. Z trošky ohřátého piva a droždí připravíme kvásek.

2. Vlijeme ho důlku utvořeného v osolené mouce a necháme chvíli kynout.

3. Až se na kvásku začnou tvořit bublinky, přilijeme zbytek piva, olej, žloutek.

4. Zpracujeme těsto. Necháme kynout asi 40 minut.

5. Vykynuté těsto dáme na vál a rozdělíme na 12 částí. Jednotlivé části zpracujeme na bochánky a následně rozválíme na placky.

6. Ty můžeme postupně srolovat na rohlíky, nebo z nich uplést housku.

7. Vložíme na plech s pečícím papírem a potřeme bílkem rozmíchaným s mlékem. Posypeme solí či kmínem.

8. Plech dáme do předehřáté trouby na 200°C a po 5 až 7 minutách přepneme na horkovzduch a upečeme dozlatova.

Typ receptu: Tagy: Ingredience: , , , ,

Ingredience

3 a půl hrnku polohrubé mouky
1 vejce
1 lžíce mléka
1 lžička soli
Hrubá sůl a kmín na posypání
Hrnek světlého piva
¾ kostky droždí
Velký panák oleje

Další recepty:
  • pórkové placky

    Pórkové placky

  • Špenátový quiche s vejci

    Špenátový quiche s vejci

  • Brokolicový quiche

    Brokolicový quiche

  • Cibulový quiche se slaninou

    Cibulový quiche se slaninou

  • Škvarková pomazánka

    Škvarková pomazánka

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte tento recept

0 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář