Jablečný štrúdl neboli jablečný závin
2014-08-18- Příprava : 30m
- Čas vaření : 40m
- Hotovo : 1:10 h
Jablečný štrúdl neboli jablečný závin původem z Rakouska se i v Čechách stal tradičním moučníkem.
Závin můžete podávat s vanilkovou zmrzlinou či šlehačkou.
POSTUP:
1. Smícháme hladkou mouku, 2 vejce, mléko a cukry.
2. Rozpustíme heru a přidáme ji do těsta.
3. Vypracujeme a doslova vyboucháme těsto a necháme tak 15 minut odpočívat.
4. Zatím nastrouháme jablka na tenké plátky a připravíme si do misky skořici spolu s krupicovým cukrem.
5. Těsto vyválíme asi na tři štrúdly.
6. Posypeme skořicí s krupicovým cukrem, naskládáme jablka a znovu posypeme skořicí a cukrem. Můžeme přidat třeba rozinky nebo nasekané oříšky.
7. Okraje přeložíme z obou stran na těsto, dáme na pečící papír, ve spod je přeložená půlka.
8. Potřeme vajíčkem a dáme péct do předehřáté trouby na 175 °C asi 40 minut.
9. Vychladnutý závin můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
0 člověk/lidí hodnotil/li