Jablečný štrúdl neboli jablečný závin

2014-08-18
jablečný štrúdl neboli jablečný závin
  • Příprava : 30m
  • Čas vaření : 40m
  • Hotovo : 1:10 h

Jablečný štrúdl neboli jablečný závin původem z Rakouska se i v Čechách stal tradičním moučníkem.

Závin můžete podávat s vanilkovou zmrzlinou či šlehačkou.

POSTUP:
1. Smícháme hladkou mouku, 2 vejce, mléko a cukry.

2. Rozpustíme heru a přidáme ji do těsta.

3. Vypracujeme a doslova vyboucháme těsto a necháme tak 15 minut odpočívat.

4. Zatím nastrouháme jablka na tenké plátky a připravíme si do misky skořici spolu s krupicovým cukrem.

5. Těsto vyválíme asi na tři štrúdly.

6. Posypeme skořicí s krupicovým cukrem, naskládáme jablka a znovu posypeme skořicí a cukrem. Můžeme přidat třeba rozinky nebo nasekané oříšky.

7. Okraje přeložíme z obou stran na těsto, dáme na pečící papír, ve spod je přeložená půlka.

8. Potřeme vajíčkem a dáme péct do předehřáté trouby na 175 °C asi 40 minut.

9. Vychladnutý závin můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.

Další recepty:
  • Banánové palačinky

    Banánové palačinky

  • Jogurtový koláč

    Rychlý vláčný jogurtový koláč

  • Propadávaný koláč s pudinkem a zakysanou smetanou

  • Francouzský toast

    Francouzské toasty

  • Vánoční štóla

    Vánoční štóla

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte tento recept

0 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář