Čočka s volským okem
2016-07-25- Porce : 2
- Příprava : 3:0 h
- Čas vaření : 30m
- Hotovo : 3:30 h
Vařená čočka s volským okem se může podávat nejen na Nový rok, ale pro svůj obsah vitamínů a dalších zdraví prospěšných látek by neměla chybět v jídelníčku po celý rok.
A kdo má rád maso, tak si může přidat teplé uzené nebo klobásu.
POSTUP:
1. Čočku propláchneme a namočíme ve vodě aspoň pár hodin před přípravou.
2. Poté dáme do kastrolu a zalijeme vodou tak, aby byla čočka lehce ponořená.
3. Osolíme a vaříme dokud nám nezmizí voda a čočka nezměkne.
4. Těsně před tím než máme čočku hotovou, rozpálíme pánev s nepřilnavým povrchem a vyklepneme vejce.
5. Osolíme a opepříme dle chuti a podáváme s čočkou.
Tento způsob přípravy není moc tradiční, ale čočka je tak lehčeji stravitelná, než když se přidává mouka nebo jíška.
Ingredience
200 g čočky | |
voda | |
sůl a pepř | |
vajíčka |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
5 člověk/lidí hodnotil/li