Americké čokoládové krinkles
2021-12-19- Cuisine: Americká
- Příležitost: Oslava, Vánoce, Zvláštní příležitosti
- Úroveň: Snadné
- Příprava : 1:30 h
- Čas vaření : 15m
- Hotovo : 1:45 h
Hledáte recept nebo tip na nějaké netradiční vánoční cukroví? Vyzkoušejte americké čokoládové krinkles neboli křupavé sušenky ze špaldové mouky.
POSTUP:
Smícháme rozpuštěné máslo (55 g), s 2 vejci, přidáme třtinový cukr (130 g), hladkou špaldovou mouku (70 g), celozrnnou špaldovou mouku (70 g), kakako (50 g) a kypřící prášek (5 g).
Lehce osolíme, přidáme špetku skořice a (60 g) nadrobno nastouhané čokolády. My zvolili Lindt na vaření 51 % kakaa.
Těsto zabalíme do fólie. Pokud máme čas dáme těsto na noc do lednice. Pokud chvátáme, tak ho dáme na hodinu do mrazáku.
Poté vytvoříme kuličky, které obalíme v moučkovém cukru a dáme na plech nejlépe na pečící papír.
Dělejte si raději velké mezery, krinkles se o dost zvětší.
Dejte péct na 190 °C na 12 až 15 min.
Ingredience vystačí na jeden plech. Krinkles jsou dobré už hned po vychladnutí.
Ingredience
55 g másla | |
2 vejce | |
130 g třtinového cukru | |
70 g celozrnné špaldové mouky | |
70 g hladké špaldové mouky | |
5 g prášku do pečiva | |
špetka skořice | |
špetka soli | |
60 g čokolády na vaření | |
moučkový cukr na obalení |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
0 člověk/lidí hodnotil/li