Rybičková pomazánka
2019-05-18- Porce : 4
- Příprava : 20m
- Čas vaření : 0m
- Hotovo : 20m
Skvělá k večeři i k snídani to je rybičková pomazánka podávaná třeba na chlebu.
Doporučujeme pomazánku dělat ze sardinek ve vlastní šťávě.
POSTUP:
1. Z rybiček vyndáme kostru a rovnou je dáme do mísy. Mícháním se nám samy natrhají, takže je nemusíme krájet.
2. Nakrájíme cibuli, nejlépe červenou má výraznější chuť, na kostičky a smícháme s rybičkami a majonézou.
3. Osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci plnotučné hořčice a dle chuti ještě vymačkaný citrón.
Na chlebu můžeme ozdobit ještě jarní cibulkou.
Pokud nemáte domácí majonézu, doporučujeme aspoň 7% podíl vaječného žloutku.
Ingredience
3 balení sardinek | |
250 ml majonézy | |
1/2 cibule | |
1 lžíce plnotučné hořčice | |
citrónová šťáva | |
sůl, pepř |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
2 člověk/lidí hodnotil/li