Rybičková pomazánka

2019-05-18
rybičková pomazánka
  • Porce : 4
  • Příprava : 20m
  • Čas vaření : 0m
  • Hotovo : 20m

Skvělá k večeři i k snídani to je rybičková pomazánka podávaná třeba na chlebu.

Doporučujeme pomazánku dělat ze sardinek ve vlastní šťávě.

POSTUP:
1. Z rybiček vyndáme kostru a rovnou je dáme do mísy. Mícháním se nám samy natrhají, takže je nemusíme krájet.

2. Nakrájíme cibuli, nejlépe červenou má výraznější chuť, na kostičky a smícháme s rybičkami a majonézou.

3. Osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci plnotučné hořčice a dle chuti ještě vymačkaný citrón.

Na chlebu můžeme ozdobit ještě jarní cibulkou.

Pokud nemáte domácí majonézu, doporučujeme aspoň 7% podíl vaječného žloutku.

Ingredience

3 balení sardinek
250 ml majonézy
1/2 cibule
1 lžíce plnotučné hořčice
citrónová šťáva
sůl, pepř

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Banánové palačinky

    Banánové palačinky

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • rychlá krémová žampionová polévka

    Krémová žampionová polévka

  • Vepřové na houbách

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 2
Ohodnoťte tento recept

2 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář