Ryba v papilotě
2018-03-05- Porce : 2
- Příprava : 0m
- Čas vaření : 0m
- Hotovo : 0m
Ryba v papilotě je fakt výborný nápad, jak připravit zase trochu jinak tresku, pražmu nebo třeba pstruha.
Nikdy bych nevěřila, jak chutná může být kombinace žampionů s mrkví. Určitě si pochutnají i vaše děti.
POSTUP:
1) Na pánvi orestujeme na oleji na kolečka nakrájenou mrkev. Po chvíli pak přidáme nakrájenou cibulku a žampiony. Osolíme, opepříme a zakápneme citrónem
2) Na pečící papír vložíme plátky brambor uvařených ve slupce a osolíme. Na ně pak položíme rybí filet, který opepříme a pokapeme citrónem. My použili pstruha duhového, ale lze také zvolit tresku nebo třeba pangase. Celé to následně přikryjeme restovanou zeleninou.
3) Do pánve, kde jsme restovali zeleninu, nalijeme smetanu a jakmile se začne vařit, přidáme i vývar. Pak do pánve dáme tymián a bobkové listy a počkáme až se všechno připečené vyvaří do šťávy. Hotovou šťávou pak zalijeme připravenou porci na pečícím papíře.
4) Papír přehneme přes pokrm a dobře zabalíme a umačkáme. Je potřeba se ujistit, že nikde nebude unikat pára, ve které se ryba bude vařit. Pro jistotu si můžeme pomoct příborem, kterým zatížíme okraje papiloty. Pečeme na cca 190° asi 15 minut.
Dobrou chuť
ingredience jsou pro 4 papiloty (2 porce):
Ingredience
2 rybí filety | |
0,8 kg brambor | |
2 jarní cibulky | |
3 velké mrkve | |
0,5 kg žampionů | |
sůl, pepř | |
olej | |
smetana | |
vývar | |
citronová šťáva | |
tymián | |
bobkový list |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(2.5 / 5)
2 člověk/lidí hodnotil/li