Hovězí roláda z mletého masa
2017-12-10- Příležitost: Oběd, Večeře
- Úroveň: Středně těžké
- Porce : 5
- Příprava : 60m
- Čas vaření : 1:10 h
- Hotovo : 2:10 h
Plněná hovězí roláda z mletého masa plněná sýrem, šunkou a špenátem patří mezi trošku pracnější jídla, ale výsledek stojí za to.
Podávát můžeme s kaší, vařenou zeleninou nebo třeba s americkým bramborem a tatarskou omáčkou.
POSTUP:
1. Do mletého masa přidáme vejce, strouhanku, majoránku, sůl, pepř, kmín, sladkou papriku, nakrájenou cibuli a česnek.
2. Pořádně propracujeme a dáme na dvojitou vrstvu alobalu.
3. Vytvoříme souvislou vrstvu masa, na kterou dáme plátky šunky vedle sebe, na ně vrstvu sýra a poté čerstvý nasekaný špenát.
4. Roládu zabalíme a pokračujeme nabalením slaniny. Tu si nejprve vyskládáme přes sebe na alobal.
5. Abychom měli chutnou šťávu, nejprve osmahneme cibuli a slaninu na pekáči na oleji a sádle.
6. Poté přidáme roládu, v našem případě jsme měly dvě, podlijeme troškou vody a pečeme v uzavřeném pekáči na 180°C v horkovzdušné troubě 45 minut. A ještě 20 minut grilujeme na 230°C až nám slanina krásně zezlátne.
Ingredience
1 kg hovězího masa | |
1 cibule | |
2 vejce | |
1 balení cheddaru (sýra) | |
1 balení šunky dle vlastního výběru | |
čerstvý špenát | |
300g slaniny | |
majoránka | |
drcený kmín | |
sladká paprika | |
sůl, pepř | |
6 až 8 lžic strouhanky | |
2 stroužky česneku |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
4 člověk/lidí hodnotil/li