Hovězí roláda z mletého masa

2017-12-10
hovězí roláda z mletého masa
  • Porce : 5
  • Příprava : 60m
  • Čas vaření : 1:10 h
  • Hotovo : 2:10 h

Plněná hovězí roláda z mletého masa plněná sýrem, šunkou a špenátem patří mezi trošku pracnější jídla, ale výsledek stojí za to.

Podávát můžeme s kaší, vařenou zeleninou nebo třeba s americkým bramborem a tatarskou omáčkou.

POSTUP:
1. Do mletého masa přidáme vejce, strouhanku, majoránku, sůl, pepř, kmín, sladkou papriku, nakrájenou cibuli a česnek.
2. Pořádně propracujeme a dáme na dvojitou vrstvu alobalu.
3. Vytvoříme souvislou vrstvu masa, na kterou dáme plátky šunky vedle sebe, na ně vrstvu sýra a poté čerstvý nasekaný špenát.
4. Roládu zabalíme a pokračujeme nabalením slaniny. Tu si nejprve vyskládáme přes sebe na alobal.
5. Abychom měli chutnou šťávu, nejprve osmahneme cibuli a slaninu na pekáči na oleji a sádle.
6. Poté přidáme roládu, v našem případě jsme měly dvě, podlijeme troškou vody a pečeme v uzavřeném pekáči na 180°C v horkovzdušné troubě 45 minut. A ještě 20 minut grilujeme na 230°C až nám slanina krásně zezlátne.

Ingredience

1 kg hovězího masa
1 cibule
2 vejce
1 balení cheddaru (sýra)
1 balení šunky dle vlastního výběru
čerstvý špenát
300g slaniny
majoránka
drcený kmín
sladká paprika
sůl, pepř
6 až 8 lžic strouhanky
2 stroužky česneku

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • Vánoční rybí polévka z kapra

    Vánoční rybí polévka z kapra

  • Vepřové na houbách

  • Špenátový quiche s vejci

    Špenátový quiche s vejci

Průměrné hodnocení

(5 / 5)

5 5 4
Ohodnoťte tento recept

4 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář