Hráškový krém

2017-05-22
hráškový krém
  • Porce : 4
  • Příprava : 0m
  • Čas vaření : 30m
  • Hotovo : 30m

Hráškový krém je velmi rychlý a snadný na přípravu.

My ho připravujeme z mraženého, ale určitě bude chutný i z čerstvého hrášku. Nemusíte použít jen smetanu, ale můžete přidat i mléko. Polévka je vhodná i pro malé děti.

POSTUP:
1. Na másle zpěníme cibulku.
2. Poté přidáme hrášek.
3. Když hrášek povolí přidáme sůl, pepř a vývar.
4. Chvilku povaříme a přidáme smetanu.
5. Rozmixujeme. Pokud nám krém připadá příliš hustý můžeme přidat ještě vývar.
6. Sladkost hrášku můžeme stáhnout troškou citrónové šťávy. Případně ještě osolíme a opepříme.

Můžeme podávat s nastrouhaným parmazánem, se zakysanou smetanou nebo s krutony.

Ingredience

2 balíky mraženého hrášku
1 litr vývaru
1 smetana ke šlehání
máslo
cibule
sůl, pepř

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Banánové palačinky

    Banánové palačinky

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • rychlá krémová žampionová polévka

    Krémová žampionová polévka

  • Vánoční rybí polévka z kapra

    Vánoční rybí polévka z kapra

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte tento recept

0 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář