Čočka s volským okem

2016-07-25
Čočka s volským okem
  • Porce : 2
  • Příprava : 3:0 h
  • Čas vaření : 30m
  • Hotovo : 3:30 h

Vařená čočka s volským okem se může podávat nejen na Nový rok, ale pro svůj obsah vitamínů a dalších zdraví prospěšných látek by neměla chybět v jídelníčku po celý rok.

A kdo má rád maso, tak si může přidat teplé uzené nebo klobásu.

POSTUP:
1. Čočku propláchneme a namočíme ve vodě aspoň pár hodin před přípravou.

2. Poté dáme do kastrolu a zalijeme vodou tak, aby byla čočka lehce ponořená.

3. Osolíme a vaříme dokud nám nezmizí voda a čočka nezměkne.

4. Těsně před tím než máme čočku hotovou, rozpálíme pánev s nepřilnavým povrchem a vyklepneme vejce.

5. Osolíme a opepříme dle chuti a podáváme s čočkou.

Tento způsob přípravy není moc tradiční, ale čočka je tak lehčeji stravitelná, než když se přidává mouka nebo jíška.

Ingredience

200 g čočky
voda
sůl a pepř
vajíčka

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Banánové palačinky

    Banánové palačinky

  • Vánočka

    Vánočka

  • Bramborový salát

    Bramborový salát

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 5
Ohodnoťte tento recept

5 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář