Linecké slepované cukroví
2015-10-25- Cuisine: Česká
- Příležitost: Vánoce, Zvláštní příležitosti
- Úroveň: Snadné
- Příprava : 0m
- Čas vaření : 0m
- Hotovo : 0m
Linecké slepované cukroví by nemělo chybět na žádném vánočním stole.
Doporučujeme cukroví slepovat rybízovou marmeládou.
POSTUP:
1. Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme moučkový a vanilkový cukr, promneme tuk a pomocí žloutků zaděláme těsto.
2. Necháme odpočinout nejlépe v ledničce přes noc.
3. Rozválíme těsto a vykrakujeme kolečka. Z poloviny koleček vypíchneme střed. Můžeme mít, ale různé tvary.
4. Horní kolečka potřeme vejcem, můžeme posypat rozsekanými oříšky.
5. Pečeme dorůžova.
6. Po vychladnutí natřeme spodní kolečka marméladou a připojíme horní část. Můžeme ještě lehce pocukrovat moučkovým cukrem.
Ingredience
350 g hladké mouky | |
250 g másla | |
120 g moučkového cukru | |
1 cukr s vanilem | |
2 až 3 žloutky | |
vejce na potření | |
ořechy na posypání | |
marmeláda |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
0 člověk/lidí hodnotil/li