Perník s marmeládou
2014-09-30- Příprava : 20m
- Čas vaření : 40m
- Hotovo : 60m
Perník je všemi oblíbený moučník, protože je rychlý a moc dobrý. Vyzkoušeli jste už perník s marmeládou?
Nejlepší je s rybízovou nebo višňovou.
POSTUP:
1. Ze všech ingrediencí udělat těsto.
2. Těsto nalít do vymazané a vysypané formy a péct podle potřeby na cca 150 až 180 stupňů.
3. Po upečení nechat částečně zchladnout, podélně rozříznout napůl a namazat marmeládou.
Můžeme i polít čokoládovou nebo cukrovou/rumovou polevou.
:-)) marmeláda se může taky naředit nějakým alkoholem…..
Ingredience
2 hrnky polohrubé mouky (hrnek cca 250 ml) | |
3/4 hrnku cukru krupice | |
3/4 hrnku teplého mléka | |
1/2 hrnku rozpuštěné hery (cca 125 g) | |
celý prášek do pečiva | |
perníkové koření | |
kakao | |
příp. citrónová kůra |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
0 člověk/lidí hodnotil/li