Vepřové s mrkví
2014-08-04- Příprava : 20m
- Čas vaření : 2:0 h
- Hotovo : 2:20 h
Zdravý oběd? Co třeba vepřové s mrkví.
Podáváme s knedlíkem nebo bramborem.
VEPŘOVÉ:
1. Do pekáče dát kus vepřového.
2. Podlít vodou, osolit, okmínovat.
3. Třeba dát koření na vepřové maso, nebo pikantní žebírka.
4. Překlopit druhým pekáčem.
5. Pečeme zhruba 1h a půl na 150 až 180°C.
6. Udělat šťávu, zaprášíme moukou. Můžeme přidat třeba i kousek zeleninového masoxu.
MRKEV:
1. Rozsekat mrkev na kostičky.
2. Přidat kus másla a maličko orestovat – 7 minut.
3. Zalít vodou, aby byla mrkev potopená a osolit.
4. A ještě přidat masox zeleninový.
5. Dusit až trochu změkne přidat 1 lžíci máslové jíšky.
Máslová jíška
– na pánvi rozehřát máslo, přidat lžíci hladké mouky a počkat až zezlátne
6. Přidat nakrájené maso i s výpekem.
7. Párkrát přejít varem, aby to chytlo šmak.
8. Přidat trochu bílého pepře, soli, trochu ochutit octem podle chuti.
Ingredience
vepřové | |
mrkev | |
máslo | |
kmín | |
hladká mouka | |
voda | |
bílý pepř | |
sůl | |
zeleninový masox | |
ocet | |
koření na vepřové maso |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
3882 člověk/lidí hodnotil/li