Naložená jelení kýta na červeném víně
2014-08-01- Příprava : 15m
- Čas vaření : 2:0 h
- Hotovo : 2:15 h
Naložená jelení kýta na červeném víně je jeden z mnoha způsobů naložení jeleního masa.
Doporučujeme maso naložit přes noc.
POSTUP:
1. Maso omyjeme a osušíme a posolíme.
2. Nakrájíme cibuli, mrkev, pórek a spolu s masem dáme do velké nádoby.
3. Poté přidáme česnek divoké koření, jalovec, menší bobkové listy a zalíjeme červeným vínem.
4. Necháme přes noc naložené.
5. Přes noc marinované maso osušíme utěrkou a opečeme na pánvi, aby se zatáhlo. Marinádu nevyléváme.
6. Pak dáme maso do pekáče spolu s marinádou.
7. Rozpálíme troubu na 200°C a pečeme na 175°C přibližně hodinu a půl (záleží na stáří masa) až je maso krásně měkké (vnitřní teplota dosáhne 81 až 85°C).
Ingredience
600 g masa | |
2 červené cibule | |
1 mrkev | |
Pórek | |
Stroužek česneku | |
Jalovec | |
Divoké koření | |
Menší bobkové listy | |
1,5 dcl červeného vína | |
sůl |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(4 / 5)
4 člověk/lidí hodnotil/li