Naložená jelení kýta na červeném víně

2014-08-01
jelení kýta na víně
  • Příprava : 15m
  • Čas vaření : 2:0 h
  • Hotovo : 2:15 h

Naložená jelení kýta na červeném víně je jeden z mnoha způsobů naložení jeleního masa.

Doporučujeme maso naložit přes noc.

POSTUP:
1. Maso omyjeme a osušíme a posolíme.

2. Nakrájíme cibuli, mrkev, pórek a spolu s masem dáme do velké nádoby.

3. Poté přidáme česnek divoké koření, jalovec, menší bobkové listy a zalíjeme červeným vínem.

4. Necháme přes noc naložené.

5. Přes noc marinované maso osušíme utěrkou a opečeme na pánvi, aby se zatáhlo. Marinádu nevyléváme.

6. Pak dáme maso do pekáče spolu s marinádou.

7. Rozpálíme troubu na 200°C a pečeme na 175°C přibližně hodinu a půl (záleží na stáří masa) až je maso krásně měkké (vnitřní teplota dosáhne 81 až 85°C).

Ingredience

600 g masa
2 červené cibule
1 mrkev
Pórek
Stroužek česneku
Jalovec
Divoké koření
Menší bobkové listy
1,5 dcl červeného vína
sůl

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • Vepřové na houbách

  • Špenátový quiche s vejci

    Špenátový quiche s vejci

  • Brokolicový quiche

    Brokolicový quiche

Průměrné hodnocení

(4 / 5)

4 5 4
Ohodnoťte tento recept

4 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář