Ceaser salát s kuřecím masem

2014-06-14
  • Porce : 3
  • Příprava : 20m
  • Čas vaření : 10m
  • Hotovo : 30m

Když se řekne salát, jaký Vás napadne? Ceaser salát s kuřecím masem se řadí mezi 100 nejslavnějších salátů na světě.

Nejedná se o italskou kuchyni nýbrž o mexickou.

POSTUP

Zálivka
1. Smíchejte 2 čerstvé žloutky, dijonskou hořčici, ančovičky, vinný ocet a panenský olivový olej.
2. Rozmixujte ingredience na zálivku tak, aby měla hustější konzistenci.

Maso
1. Kuřecí maso by mělo být grilované. Pokud ale nemáte k dispozici gril, připravte ho na pánvi.
2. Kuřecí nakrájíme na tenké plátky, pokame olivovým olejem, opepříme, osolíme. Grilujeme 3 minuty z každé strany.
3. Až je maso hotové nakrájíme plátky na jemné plátky.

Krutony
1. Nejvhodnější je použít den staré pěčivo, které zbavíme kůrky.
2. Pečivo nakrájíme na kostičky a opečte ho nasucho na nepřilnavé pánvy.

Poslední kroky
1. Omyjte římský salát a nakrájejte ho na větší kousky. Smíchejte ho se zálivkum tak, aby se každý kousek obalil.
2. Přidejte kuřecí maso a polovinu nastrouhaného parmezánu.
3. Posypte salát krutony a zbytkem parmezánu.

Ingredience

200 g kuřecího masa
sůl
pepř
olivový olej
2 žloutky
70 g parmezánu
pečivo
2 ks ančoviček
1 lžíčka vinného octa
1 lžička dijonské hořčice

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Bramborový salát

    Bramborový salát

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • Vepřové na houbách

  • Špenátový quiche s vejci

    Špenátový quiche s vejci

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte tento recept

0 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář