Ceaser salát s kuřecím masem
2014-06-14- Porce : 3
- Příprava : 20m
- Čas vaření : 10m
- Hotovo : 30m
Když se řekne salát, jaký Vás napadne? Ceaser salát s kuřecím masem se řadí mezi 100 nejslavnějších salátů na světě.
Nejedná se o italskou kuchyni nýbrž o mexickou.
POSTUP
Zálivka
1. Smíchejte 2 čerstvé žloutky, dijonskou hořčici, ančovičky, vinný ocet a panenský olivový olej.
2. Rozmixujte ingredience na zálivku tak, aby měla hustější konzistenci.
Maso
1. Kuřecí maso by mělo být grilované. Pokud ale nemáte k dispozici gril, připravte ho na pánvi.
2. Kuřecí nakrájíme na tenké plátky, pokame olivovým olejem, opepříme, osolíme. Grilujeme 3 minuty z každé strany.
3. Až je maso hotové nakrájíme plátky na jemné plátky.
Krutony
1. Nejvhodnější je použít den staré pěčivo, které zbavíme kůrky.
2. Pečivo nakrájíme na kostičky a opečte ho nasucho na nepřilnavé pánvy.
Poslední kroky
1. Omyjte římský salát a nakrájejte ho na větší kousky. Smíchejte ho se zálivkum tak, aby se každý kousek obalil.
2. Přidejte kuřecí maso a polovinu nastrouhaného parmezánu.
3. Posypte salát krutony a zbytkem parmezánu.
Ingredience
200 g kuřecího masa | |
sůl | |
pepř | |
olivový olej | |
2 žloutky | |
70 g parmezánu | |
pečivo | |
2 ks ančoviček | |
1 lžíčka vinného octa | |
1 lžička dijonské hořčice |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
0 člověk/lidí hodnotil/li