Na co všechno je dobrý ocet

Od : | 0 Komentářů | Datum: Leden 7, 2015 | Kategorie : Tatínkovo triky

Ptáte se: na co všechno je dobrý ocet?

Tak především ho využijeme do různých druhů pokrmů.

Vinný červený ocet použijte do salátových desinků, na uzené maso, houby, hovězí, jehněčí.
Vinný bílý ocet je skvělý na syrovou zeleninu, houby, uzené maso ale i dezerty, nahradí sůl, dodá chuť polévkám.
Jablečný ocet je vhodný do salátů, omáček, marinád, na drůběž nebo divočinu.
Balzamikový ocet k salátům, k salátům s tuňákem, ochutí polévku, houoby, hovězí, vepřové.
Pivní ocet oceníte u smažených a dušených pokrmů a k modrým plísňovým sýrům.
Na dochucení bramborového salátu použijte sladový ocet.
Rýžový ocet doporučujeme do polévek i těstovin, k luštěninám a rybám.

Ocet můžete dát i do nápojů:
– ochutíme si vodu, stejně jako citrónem. Vybrat si jakkýkoliv druh octa.

Když zředíme ocet s vodou:
– vyčistíme krásně klávesnici a myš
– proti barvení šactva – ponoříme na 2 hodiny do směsi a poté vypereme v pračce
– ponožky budou opět bílé
– a otřeme nábytek, zbavíme se nepříjemného zápachu v pokoji
– vyčístíme lépe sklo
– kloktadlo při nachlazení
– dodá lesk vlasům
– a vypláchneme si ústa, čistíme si zuby
– likviduje vodní kámen

Neředěný ocet je velmi dobrý na:
– zbavení se zápachu z ledničky (umytí octem)
– 2 dcl dát večer do WC
– proti plísni v koupelně, na sprchovém závěsu
– očištění stěračů
– sundání cenovek a nálepek
– mastné skvrny na sporáku
– očištění otvíráků na konzervy
– potření nehtů před lakováním, aby vydžel lak déle
– odmaštění odpadů, poté zalijeme horkou vodou
– oteklé štípance od hmyzu
– kloktadlo při nachlazená

Skvělé nádoby na ocet najdete zde

Sdílet


Napsat komentář