Rozlítaný španělský ptáček
2015-03-07
- Příležitost: Oběd
- Úroveň: Středně těžké
- Příprava : 20m
- Čas vaření : 2:0 h
- Hotovo : 2:20 h
Rozlítaný španělský ptáček je tak trochu jiný španělský ptáček.
Podávat můžeme s knedlíkem nebo rýží.
POSTUP:
1. Nakrájíme tři cibule a necháme v hrnci zesklovatět.
2. Přidáme na kousky nakrájenou slaninu a necháme lehce vyškvařit.
3. Na plátky nakrájené maso (roštěnec nebo zadní hovězí) potřeme z obou stran hořčicí, osolíme a opepříme a necháme na cibulce zatáhnout.
4. Poté zalijeme vývarem a zavřeme papiňák. Necháme cca 2hodiny podusit a poté maso z hrnce vyjmeme.
5. Během dušení si nakrájíme 3 uvařená vajíčka, 4 střední nakládané okurky  a 2 párky na kostičky.
6. Po vyndání masa z hrnce přidáme do omáčky nakrájené suroviny a lehce povaříme.
7. Omáčku dochutíme podle chuti a zahustíme. Poté vložíme maso zpět do omáčky.
Máslová jíška
– na pánvi rozehřát máslo, přidat lžíci hladké mouky a počkat až zezlátne
Ingredience
| 3 cibule | |
| slanina | |
| olej, sádlo | |
| roštěnec nebo zadní hovězí | |
| hořčice | |
| sůl | |
| pepř | |
| vývar | |
| 3 vejce | |
| 4 nakládané okurky | |
| 2 párky | |
| jíška | 
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
5 člověk/lidí hodnotil/li

 
                                                                
 
												 
												 
												 
												 
												


posted by Anonym on 13 dubna, 2020
mmm