Kari rýže

2014-06-17
Kari rýže
  • Porce : 3
  • Příprava : 2m
  • Čas vaření : 28m
  • Hotovo : 30m

Kari rýže je žlutě zbarvená a díky koření kari má výraznější chuť.

Způsobů přípravy je mnoho, v Čechách je znám tento postup:

1. Na oleji orestujeme cibuli a přídáme hrnek rýže.

2. Chvilku necháme rýži zbělat a přidáme kari koření a špetku soli.

3. Zalejeme hrnkem a půl vlažné vody a necháme pod pokličkou vařit, dokud se nevypaří voda.

4. Vypneme sporák a necháme dojít ještě tak 7 minut.

5. Kari rýže se hodí třeba ke kuřecím paličkám nebo pečeným kotletám.

Typ receptu: Tagy: Ingredience:

Ingredience

1/4 cibule
1 lžička kari koření
1 hrnek rýže
1 a půl hrnku vody
sůl
olej

Další recepty:
  • Hrášková rýže kuře na červeno

    Hrášková rýže

  • Vařená rýže

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 1
Ohodnoťte tento recept

1 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář