Kari rýže
2014-06-17- Úroveň: Snadné
- Porce : 3
- Příprava : 2m
- Čas vaření : 28m
- Hotovo : 30m
Kari rýže je žlutě zbarvená a díky koření kari má výraznější chuť.
Způsobů přípravy je mnoho, v Čechách je znám tento postup:
1. Na oleji orestujeme cibuli a přídáme hrnek rýže.
2. Chvilku necháme rýži zbělat a přidáme kari koření a špetku soli.
3. Zalejeme hrnkem a půl vlažné vody a necháme pod pokličkou vařit, dokud se nevypaří voda.
4. Vypneme sporák a necháme dojít ještě tak 7 minut.
5. Kari rýže se hodí třeba ke kuřecím paličkám nebo pečeným kotletám.
Ingredience
1/4 cibule | |
1 lžička kari koření | |
1 hrnek rýže | |
1 a půl hrnku vody | |
sůl | |
olej |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
1 člověk/lidí hodnotil/li