Velikonoční beránek

2014-04-18
Velikonoční beránek
  • Příprava : 15m
  • Čas vaření : 35m
  • Hotovo : 50m

POSTUP:
1. Smícháme 5 žloutků se dvěmi vejci, přidáme oba cukry a vyšleháme pěnu.

2. Přidáme postupně mouku a špetku citrónové kůry.

3. Vyšleháme bílky z 5 vajec a přidáme do těsta.

4. Formu vymažeme máslem, případně tukem a můžeme vysypat hrubou moukou nebo kokosem.

5. Hotové těsto vlijeme do vymazané formy. Do části, kde je hlava dáme těsta méně, asi 5 mm pod okraj.

6. Dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C (horkovzdušná 180 °C) na 35 minut.

7. Po upečení vyndáme beránka z trouby a zabalíme do vlhké utěrky. Zhruba po hodině, kdy vyndáme beránka z trouby, vyklopíme formu.

8. Velikonočního Beránka naaranžujeme na tác, na špejli dáme rozinky nebo mandle a uděláme beránkovi oči.
Posypeme ho moučkovým cukrem (případně polejeme čokoládovou polevou – zde je návod) a dáme stuhu kolem krku.

Velikonoční beránek by neměl chybět na žádne velikonoční hostině.

Jestli se Vám recept líbil, ohodnoťte ho. Děkujeme

Ingredience

300 g polohrubé mouky
7 vajec
250 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
moučkový cukr
2 rozinky nebo 2 mandle
máslo
citrónová kůra

Další recepty:
  • Banánové palačinky

    Banánové palačinky

  • Jogurtový koláč

    Rychlý vláčný jogurtový koláč

  • Propadávaný koláč s pudinkem a zakysanou smetanou

  • Francouzský toast

    Francouzské toasty

  • Vánoční štóla

    Vánoční štóla

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte tento recept

0 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář