Velikonoční beránek
2014-04-18- Příležitost: Velikonoce, Zvláštní příležitosti
- Úroveň: Středně těžké
- Příprava : 15m
- Čas vaření : 35m
- Hotovo : 50m
POSTUP:
1. Smícháme 5 žloutků se dvěmi vejci, přidáme oba cukry a vyšleháme pěnu.
2. Přidáme postupně mouku a špetku citrónové kůry.
3. Vyšleháme bílky z 5 vajec a přidáme do těsta.
4. Formu vymažeme máslem, případně tukem a můžeme vysypat hrubou moukou nebo kokosem.
5. Hotové těsto vlijeme do vymazané formy. Do části, kde je hlava dáme těsta méně, asi 5 mm pod okraj.
6. Dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C (horkovzdušná 180 °C) na 35 minut.
7. Po upečení vyndáme beránka z trouby a zabalíme do vlhké utěrky. Zhruba po hodině, kdy vyndáme beránka z trouby, vyklopíme formu.
8. Velikonočního Beránka naaranžujeme na tác, na špejli dáme rozinky nebo mandle a uděláme beránkovi oči.
Posypeme ho moučkovým cukrem (případně polejeme čokoládovou polevou – zde je návod) a dáme stuhu kolem krku.
Velikonoční beránek by neměl chybět na žádne velikonoční hostině.
Jestli se Vám recept líbil, ohodnoťte ho. Děkujeme
Ingredience
300 g polohrubé mouky | |
7 vajec | |
250 g krupicového cukru | |
1 vanilkový cukr | |
moučkový cukr | |
2 rozinky nebo 2 mandle | |
máslo | |
citrónová kůra |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
0 člověk/lidí hodnotil/li