Špenátový quiche s vejci
2019-06-05- Cuisine: Francouzská
- Příležitost: Oběd, Oslava, Večeře, Zvláštní příležitosti
- Úroveň: Snadné
- Porce : 4
- Příprava : 60m
- Čas vaření : 50m
- Hotovo : 1:50 h
Slaný francouzský koláč, špenátový quiche s vejci, je zase jeden z výborných receptů na pohoštění pro návštěvy. Pro vegetariány doporučujeme vynechat schwarzwaldskou šunku.
POSTUP TĚSTO:
1. Smícháme 125 g másla, 200 g hladké nebo polohrubé mouky, 50 g mletých mandlí, jedno vejce a jeden žloutek. A přidáme půl lžičky soli a důkladně prohněteme.
2. Poté zabalíme do potravinové fólie a odložíme asi na jednu hodinu do ledničky.
3. Po vyndání těsto vyválíme na pomoučněném vále. Troubu předehřejeme na 200°C, do formy vložíme pečící papír, a přeneseme rozválené těsto.
4. Dno propícháme vidličkou a předpečeme asi 10 minut.
5. Těsto vyndáme a necháme zchladnout.
POSTUP NÁPLŇ:
1. Přebereme špenát, opláchneme a očistíme. Mokrý špenát dáme do hrnce na plotnu a při míchání necháme změknout a zahřát. Poté přendáme špenát do síta a necháme okapat. Můžeme použít i mražený špenát.
2. Smícháme dva balíčky 20% tvarohu s dvěma lžičkami krupice, 2 vejci a přidáme 2 stroužky česneku, které prolisujeme. Přidáme trochu majoránky.
3. Nakonec smícháme špenát s tvarohovou směsí a dochutíme solí a pepřem.
4. Na předpečené a vychladlé těsto vyskládáme šunku, poté směs tvarohu a špenátu a uhladíme.
5. Lžicí vytvoříme 4 důlky a opatrně do nich rozklepneme zbývající vejce.
6. A dáme péct na 180°C asi 45 minut. Dle potřeby můžeme přikrýt alobalem.
Podáváme teplé, koláč má tak lepší chuť.
Ingredience
125 g másla | |
200 g hladké mouky | |
7 vajec | |
1 žloutek | |
sůl, pepř | |
schwarzwaldská šunka | |
500 g tvarohu | |
majoránka | |
2 stroužky česneku | |
1,2 kg listového špenátu | |
2 lžíce krupice | |
50 g mletých mandlí |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
0 člověk/lidí hodnotil/li