Špenátová polévka

2016-08-04
špenátová polévka
  • Porce : 3
  • Příprava : 5m
  • Čas vaření : 15m
  • Hotovo : 20m

Špenátová polévka je velmi rychle hotová a dokáže zasytit, jako hlavní chod vás i děti.

Můžete si vybrat zda použijete mražený nebo čerstvý špenát. Oboje chutná skvěle.

POSTUP:
1. Osmahneme cibulku na másle, přidáme česnek, sůl a po chvíli špenát.

2. Necháme chvilku dusit a poté zalijeme vývarem.

3. Po chvíli přidáme smetanu a povaříme 5 minut.

4. Poté rozmixujeme a podáváme s nastrouhaným parmazánem nebo krutony.

Ingredience

250 g - 500 g špenátu
1 stroužek česneku
1/2 cibule
200 g smetany ke šlehání
300 ml vývaru
parmazán
sůl

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Banánové palačinky

    Banánové palačinky

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • rychlá krémová žampionová polévka

    Krémová žampionová polévka

  • Vánoční rybí polévka z kapra

    Vánoční rybí polévka z kapra

Průměrné hodnocení

(5 / 5)

5 5 2
Ohodnoťte tento recept

2 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář