Sádlo a škvarky

2016-12-02
sádlo a škvarky
  • Příprava : 5m
  • Čas vaření : 15m
  • Hotovo : 20m

Pro milovníky sádla a škvarek máme recept, jak si udělat po domácku sádlo a škvarky.

Sádlo můžete uříznout například z husy, kterou se chystáte péct, či koupit v krámu například vepřové.

POSTUP:
1. Sádlo opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na kostky.
2. Rozpálíme hrnec se silnějším dnem a přídáme sádlo.
3. Zalijeme vodou, aby se sádlo nechytalo dna.
4. Poté stále mícháme a případně přidáme ještě trochu vody.
5. Že je sádlo hotové poznáme podle toho, že škvarky zrůžoví. Když je přitlačíte vařečkou, tak musí jít zmáčknout.
6. Ještě provedeme zkoušku vody. Na hrnec dáme pokličku, pokud se neorosí, tak je voda vypařená.
7. Sádlo necháme trochu vychladnout a přendáme do nádoby. Scezené škvarky osolíme a buďto je přidáme do sádla nebo můžeme sníst s chlebem.

Typ receptu: Tagy:

Ingredience

sádlo
voda
sůl

Další recepty:
  • rybičková pomazánka

    Rybičková pomazánka

  • Masová pomazánka z vařeného hovězího

  • Škvarková pomazánka

    Škvarková pomazánka

  • Pizza z nekynutého těsta

    Pizza z kynutého těsta

  • melounová zmrzlina

    Melounová zmrzlina

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte tento recept

0 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář