Ryba v papilotě

2018-03-05
ryba v papilotě
  • Porce : 2
  • Příprava : 0m
  • Čas vaření : 0m
  • Hotovo : 0m

Ryba v papilotě je fakt výborný nápad, jak připravit zase trochu jinak tresku, pražmu nebo třeba pstruha.

Nikdy bych nevěřila, jak chutná může být kombinace žampionů s mrkví. Určitě si pochutnají i vaše děti.

POSTUP:
1) Na pánvi orestujeme na oleji na kolečka nakrájenou mrkev. Po chvíli pak přidáme nakrájenou cibulku a žampiony. Osolíme, opepříme a zakápneme citrónem

2) Na pečící papír vložíme plátky brambor uvařených ve slupce a osolíme. Na ně pak položíme rybí filet, který opepříme a pokapeme citrónem. My použili pstruha duhového, ale lze také zvolit tresku nebo třeba pangase. Celé to následně přikryjeme restovanou zeleninou.

3) Do pánve, kde jsme restovali zeleninu, nalijeme smetanu a jakmile se začne vařit, přidáme i vývar. Pak do pánve dáme tymián a bobkové listy a počkáme až se všechno připečené vyvaří do šťávy. Hotovou šťávou pak zalijeme připravenou porci na pečícím papíře.

4) Papír přehneme přes pokrm a dobře zabalíme a umačkáme. Je potřeba se ujistit, že nikde nebude unikat pára, ve které se ryba bude vařit. Pro jistotu si můžeme pomoct příborem, kterým zatížíme okraje papiloty. Pečeme na cca 190° asi 15 minut.

Dobrou chuť

ingredience jsou pro 4 papiloty (2 porce):

Ingredience

2 rybí filety
0,8 kg brambor
2 jarní cibulky
3 velké mrkve
0,5 kg žampionů
sůl, pepř
olej
smetana
vývar
citronová šťáva
tymián
bobkový list

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Banánové palačinky

    Banánové palačinky

  • Bramborový salát

    Bramborový salát

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • rychlá krémová žampionová polévka

    Krémová žampionová polévka

Průměrné hodnocení

(2.5 / 5)

2.5 5 2
Ohodnoťte tento recept

2 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář