Ratatouille

2016-03-19
ratatouille
  • Porce : 4
  • Příprava : 20m
  • Čas vaření : 30m
  • Hotovo : 50m

Ratatouille je populární francouzský pokrm.

Jeho příprava má více způsobů. Můžete ho jíst samostatně nebo třeba jako přílohu.

POSTUP:
1. Nejprve osmahneme cibulku na másle.
2. Poté přidáme postupně ostatní zeleninu. Lepší je dodržovat následující pořadí:
Paprika -> Cuketa -> Lilek -> Rajčata
3. Mezitím podlévejte zeleninu vínem.
4. A nezapomeňte přidat česnek a koření. Nejvíce doporučujeme Ratatouille okořenit Tymiánem, Rozmarýnem, Majoránkou, Bazalkou.
5. No a osolit a opřepit pokrm je samozřejmost.
6. Podávat můžeme teplé i studené.

Ingredience

1 a půl cibule
máslo
3 papriky
4 rajčata
cuketa
lilek
víno
provensálské koření
sůl a pepř
2 stroužky česneku

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Banánové palačinky

    Banánové palačinky

  • Bramborový salát

    Bramborový salát

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • rychlá krémová žampionová polévka

    Krémová žampionová polévka

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte tento recept

0 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář