Ratatouille
2016-03-19- Cuisine: Francouzská
- Příležitost: Oběd, Večeře
- Úroveň: Snadné
- Porce : 4
- Příprava : 20m
- Čas vaření : 30m
- Hotovo : 50m
Ratatouille je populární francouzský pokrm.
Jeho příprava má více způsobů. Můžete ho jíst samostatně nebo třeba jako přílohu.
POSTUP:
1. Nejprve osmahneme cibulku na másle.
2. Poté přidáme postupně ostatní zeleninu. Lepší je dodržovat následující pořadí:
Paprika -> Cuketa -> Lilek -> Rajčata
3. Mezitím podlévejte zeleninu vínem.
4. A nezapomeňte přidat česnek a koření. Nejvíce doporučujeme Ratatouille okořenit Tymiánem, Rozmarýnem, Majoránkou, Bazalkou.
5. No a osolit a opřepit pokrm je samozřejmost.
6. Podávat můžeme teplé i studené.
Ingredience
1 a půl cibule | |
máslo | |
3 papriky | |
4 rajčata | |
cuketa | |
lilek | |
víno | |
provensálské koření | |
sůl a pepř | |
2 stroužky česneku |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
0 člověk/lidí hodnotil/li