Pivní štrúdl s jablky

2014-06-28
Pivní štrúdl s jablky
  • Příprava : 30m
  • Čas vaření : 30m
  • Hotovo : 60m

Pivní štrúdl s jablky je velice jednoduchý a oblíbený mezi muži.

Štrůdl z pivního těsta budete mít hotový za hodinku.

POSTUP:
1. Prosejeme mouku, přidáme nastrouhaný tuk a 10 lžic piva. Těsto zpracujeme a necháme 20 až 30 minut odpočívat pod utěrkou.

2. Pomoučníme si vál a z těsta vyválíme dvě tenké placky.

3. Omyjeme a nakrájíme jablky na tenké plátky. Poskládáme je na vyválenou placku, skořici, cukr krupicový a posypeme rozinkami.

4. Naplněné těsto zabalíme, dáme na pekáč s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem.

5. Dáme do předehřáté trouby a pečeme 30 minut na 180°C, dozlatova.

6. Vystydnutý štrúdl posypeme moučkovým cukrem.

Ingredience

1/2 kg polohrubé mouky
1x hera
10 lžic piva
1 vejce
5 jablek
1 lžíce skořice
rozinky
1 hrst cukru
cukr moučka na posyp

Další recepty:
  • Banánové palačinky

    Banánové palačinky

  • Jogurtový koláč

    Rychlý vláčný jogurtový koláč

  • Propadávaný koláč s pudinkem a zakysanou smetanou

  • Francouzský toast

    Francouzské toasty

  • Vánoční štóla

    Vánoční štóla

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte tento recept

0 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář