Krémová žampionová polévka

2020-04-09
rychlá krémová žampionová polévka
  • Příprava : 0m
  • Čas vaření : 0m
  • Hotovo : 0m

Rychlá krémová žampionová polévka přijde vhod v každou roční dobu.

Žampiony mají jemnou chuť, proto jsou oblíbenou ingrendiencí do polévek či omáček.

Postup
1: Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli a přidáme kmín.

2: Když je cibule měkká, přidáme větší část nakrájených žampionů. Přidáme zbylé koření a zalijme domácím vývarem.

3: Po 15 minutách varu přilijme smetanu, rozmixujme na hladký krém a zahustíme jíškou.

4: Podáváme s restovanými zbylými žampiony a petrželkou.

Nám velmi chutná se škvarkovými plackami.

Ingredience

1 cibule
olej
500 g čerstvých žampionů
1 l vývaru
3 lžičky mletého kmínu
1 lžička sušené majoránky
1 lžička sušeného rozmarýnu
1 lžička sušeného tymiánu
mouka
máslo
1 lžíce soli
1 lžička pepře
200 ml smetany 33%

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Banánové palačinky

    Banánové palačinky

  • Bramborový salát

    Bramborový salát

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • Vánoční rybí polévka z kapra

    Vánoční rybí polévka z kapra

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 1
Ohodnoťte tento recept

1 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář