Krémová žampionová polévka
2020-04-09- Příprava : 0m
- Čas vaření : 0m
- Hotovo : 0m
Rychlá krémová žampionová polévka přijde vhod v každou roční dobu.
Žampiony mají jemnou chuť, proto jsou oblíbenou ingrendiencí do polévek či omáček.
Postup
1: Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli a přidáme kmín.
2: Když je cibule měkká, přidáme větší část nakrájených žampionů. Přidáme zbylé koření a zalijme domácím vývarem.
3: Po 15 minutách varu přilijme smetanu, rozmixujme na hladký krém a zahustíme jíškou.
4: Podáváme s restovanými zbylými žampiony a petrželkou.
Nám velmi chutná se škvarkovými plackami.
Ingredience
1 cibule | |
olej | |
500 g čerstvých žampionů | |
1 l vývaru | |
3 lžičky mletého kmínu | |
1 lžička sušené majoránky | |
1 lžička sušeného rozmarýnu | |
1 lžička sušeného tymiánu | |
mouka | |
máslo | |
1 lžíce soli | |
1 lžička pepře | |
200 ml smetany 33% |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
1 člověk/lidí hodnotil/li