Kedlubnová polévka
2018-11-07- Porce : 4
- Příprava : 10m
- Čas vaření : 20m
- Hotovo : 30m
Hledáte recept na zdravou polévku, kterou jste třeba ještě nevyzkoušeli?
Doporučujeme kedlubnovou polévku.
I děti si ji oblíbí.
POSTUP:
1. Na másle mírně osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.
2. Omyjeme a oloupeme kedlubny, které nastrouháme a přidáme k cibuli.
3. Po chvíli přidáme trochu hladké mouky na zahuštění, anebo můžeme zahustit bramborou.
4. A zalejeme vývarem, tak aby byly kedlubny potopené. Osolíme a opepříme.
5. Vaříme do měkka.
6. Vyzkoušeli jsme variantu se smetanou i bez smetany, a pokud máte rádi nasládlou chuť, tak si smetanu přidejte.
7. Můžeme servírovat polévku v této podobě anebo rozmixujeme.
Přejeme dobrou chuť.
Ingredience
4 větší kedlubny | |
2 brambory nebo hladká mouka na zahuštění | |
1 cibule | |
máslo | |
1 l vývaru | |
sůl a pepř | |
smetana |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
0 člověk/lidí hodnotil/li