Kedlubnová polévka

2018-11-07
Kedlubnová polévka
  • Porce : 4
  • Příprava : 10m
  • Čas vaření : 20m
  • Hotovo : 30m

Hledáte recept na zdravou polévku, kterou jste třeba ještě nevyzkoušeli?

Doporučujeme kedlubnovou polévku.

I děti si ji oblíbí.

POSTUP:
1. Na másle mírně osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.

2. Omyjeme a oloupeme kedlubny, které nastrouháme a přidáme k cibuli.

3. Po chvíli přidáme trochu hladké mouky na zahuštění, anebo můžeme zahustit bramborou.

4. A zalejeme vývarem, tak aby byly kedlubny potopené. Osolíme a opepříme.

5. Vaříme do měkka.

6. Vyzkoušeli jsme variantu se smetanou i bez smetany, a pokud máte rádi nasládlou chuť, tak si smetanu přidejte.

7. Můžeme servírovat polévku v této podobě anebo rozmixujeme.

Přejeme dobrou chuť.

Ingredience

4 větší kedlubny
2 brambory nebo hladká mouka na zahuštění
1 cibule
máslo
1 l vývaru
sůl a pepř
smetana

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Banánové palačinky

    Banánové palačinky

  • Bramborový salát

    Bramborový salát

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • rychlá krémová žampionová polévka

    Krémová žampionová polévka

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte tento recept

0 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář