Hráškový krém
2017-05-22- Porce : 4
- Příprava : 0m
- Čas vaření : 30m
- Hotovo : 30m
Hráškový krém je velmi rychlý a snadný na přípravu.
My ho připravujeme z mraženého, ale určitě bude chutný i z čerstvého hrášku. Nemusíte použít jen smetanu, ale můžete přidat i mléko. Polévka je vhodná i pro malé děti.
POSTUP:
1. Na másle zpěníme cibulku.
2. Poté přidáme hrášek.
3. Když hrášek povolí přidáme sůl, pepř a vývar.
4. Chvilku povaříme a přidáme smetanu.
5. Rozmixujeme. Pokud nám krém připadá příliš hustý můžeme přidat ještě vývar.
6. Sladkost hrášku můžeme stáhnout troškou citrónové šťávy. Případně ještě osolíme a opepříme.
Můžeme podávat s nastrouhaným parmazánem, se zakysanou smetanou nebo s krutony.
Ingredience
2 balíky mraženého hrášku | |
1 litr vývaru | |
1 smetana ke šlehání | |
máslo | |
cibule | |
sůl, pepř |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
0 člověk/lidí hodnotil/li